10 Temmuz 2012 Salı

Sucuklu Kasarli Makarna

     Cocuklar icin vazgecilmez bir menu olan makarnayi sevmiyen varmi bilmiyorum:). Her turlusu cok lezzetli oluyor. Benim bugun ki tarifim ise ozel istek uzerine ( kizlarimin istegi:) sucuklu ve kasarliydi. Malzemeler soyle.....


  • MALZEMELER
  • 1 paket kivircik makarna ( bol tuzlu ve 2-3 yemek kasigi siviyag eklenmis suda haslanmis),
  • yarim kangal sucuk ( kup kup dogranmis),
  • 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2-3 adet yesil sivri biber ( yemeklik dogranmis),
  • bir su bardagi kasar peyniri,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • 1 yemek kasigi salca ( domates yada biber fark etmez).

  • YAPILISI
  • Makarna yukarda belirttigim sekilde tuzlu ve siviyag eklenmis suda haslanir.
  • Bir tencerede once sogan ve biberler kavrulur.
  • Sonra dogranmis sucuklari ve salcasi eklenir bir iki karistirdiktan sonra uzerine bir cay bardagi kadar su konur kaynatilir.
  • Tuzu, karabiberi arzu ettiginiz diger baharatlarinida ekleyip haslanmis makarnalari eklenir.
  • En son kasar peyniride konulup alti kapatilir.
  • Sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder