- MALZEMELER
- 1 paket kivircik makarna ( bol tuzlu ve 2-3 yemek kasigi siviyag eklenmis suda haslanmis),
- yarim kangal sucuk ( kup kup dogranmis),
- 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2-3 adet yesil sivri biber ( yemeklik dogranmis),
- bir su bardagi kasar peyniri,
- tuz,
- karabiber,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- 1 yemek kasigi salca ( domates yada biber fark etmez).
- YAPILISI
- Makarna yukarda belirttigim sekilde tuzlu ve siviyag eklenmis suda haslanir.
- Bir tencerede once sogan ve biberler kavrulur.
- Sonra dogranmis sucuklari ve salcasi eklenir bir iki karistirdiktan sonra uzerine bir cay bardagi kadar su konur kaynatilir.
- Tuzu, karabiberi arzu ettiginiz diger baharatlarinida ekleyip haslanmis makarnalari eklenir.
- En son kasar peyniride konulup alti kapatilir.
- Sicak servis yapilir.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder