Menum Ezogelin Corbasiyla baslayip muhallebili kabak tatlisiyla son buldu:). Arada soylemedigim bir dizi tarif listeside sizleri bekliyor. Umarim heyecanla bekliyorsunuzdur diyip tarifime geciyorum....
- MALZEMELER
- 1 su bardagi mercimek,
- 1 kahve fincani pirinc,
- 1 kahve fincani bulgur,
- tuz,
- karabiber,
- 1 cay kasigi kimyon,
- 2 lt kadar su .
- Uzeri icin:
- 1 adet sogan ( cok minik dogranmis),
- 2-3 yemek kasigi tereyagi ve siviyag karisimi,
- 1 yemek kasigi salca ( biber kullandim),
- 1 limon suyu ( nar eksisi yada sumak eksiside olur,
- 1 tatli kasigi nane.
- YAPILISI
- Uzeri icin olan tum malzemeler haric diger malzemeler bir tencereye konur ve kaynatilir.
- Ara sira karistirmayi unutmayin dibine tutmasin.
- Ben duduklude pisirmeyi tercih ediyorum ( kisik ateste) eger corbaniz pistikten sonra hala kivami yogunsa kaynamis su ekleyebilirsiniz.
- Uzeri icin yagin icinde soganlari iyice pembelesene kadar kavurun.
- Salcasini ve nanesinide ekleyip kavurun uzerine yarim cay bardagi su koyup bir iki tasim kaynattiktan sonra corbanin uzerine dokun.
- En son eksiside katip sicak servis yapin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder