Siradaki tarifimiz pogaca yada kurabiye olarak adlandirilabilir. Ben kurabiye dedim cunki hiyir hiyir agizda dagilan bir lezzet. Ic harcini degistirmek sizin elinizde. Tarifimiz soyle.....
MALZEMELER
1 paket margarin yada tereyagi ( eritilmis),
3 yemek kasigi yogurt,
1 yumurta beyazi ( sarisi uzerine),
1 paket kabartma tozu,
1 tatli kasigi tuz,
aldigi kadar un.
Ic harci icin:
1 kalip beyaz peynir,
bir tutam kiyilmis maydanoz,
ince domates dilimleri.
YAPILISI: Eritilmis ve sogutulmus tereyagina yogurt , yumurta beyazi ve tuz katilir. Uzerine yavas yavas un ilave edilir ve hamur guzelce yogrulur. Hamur toplanmaya yakin kabartma tozuda dokulur ve iyice yogrulur. ( Kabartma tozunu en son koymamin sebebi hamurun daha guzel kabarmasi icin). Yogrulan hamur dolabta 40 dakika kadar dinlendirilir.
Ic harci icin beyaz peynir ve maydanoz karistirilir. Dolapta dinlenen hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinir ortasi havuz seklinde acilir ve icine bir tatli kasigi peynirli harctan konup kenarlari hafif toplanir. Resimde gordugunuz gibi uzeri acik ama cok yayvan degil. Bu sekilde tum kurabiyeler yapilip yaglanmis tepsiye dizilir. Firina vermeden once yumurta sarisi surulur ve birer dilim domates konulur. Onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirilir. Firindan cikan kurabiyelerinizi ister sicak istersenizde soguk servis yapabilirsiniz. Arta kalan kurabiyelerinizi difrizde saklayip misafirleriniz gelmeden onceki gun cikarir ve geldiklerinde hafif firinda isitirsaniz sahane olacaktir.
Afiyet olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder