Dogumumda yanimda bir ay bana yardim etti ve bizi yine o kucuklukteki gibi besledi durdu. Taaa ozaman yaptigi bu guzel yemegin tarifini simdi yazmak nasip oldu. Canim annecigim seni cok seviyorum ve cok ozluyorum...........
Aglamaya gecmeden hemen tarifimi vereyim:)
- MALZEMELER
- 6 adet tavuk budu,
- 1 su bardagi sut,
- 2-3 yemek kasigi siviyag ( cogaltmak size kalmis annem hafif oluyor dedigi icin ben 2-3 kasik koydum),
- tuz,
- karabiber,
- kekik,
- 2 dis sarimsak rendesi ( rendenin kucuk tarafiyla),
- 1 yemek kasigi salca ( ben biber kullandim domatesde olur).
- YAPILISI
- Sut, siviyag, sarimsak , salca ve baharatlar karistirilip bir sos yapilir.
- tavuk butlari yikanip bu sosa yatirilir.
- dolapta bir saat kadar dinlendirdikten sonra onceden isitilmis 200 derecelik firinda nar gibi kizarana kadar pisirilir.
- uzun sure sosda bekletirseniz daha lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Tavuk yemeklerine bayılırım...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBende Teyze'cim cok saol:)
Sil