- MALZEMELER
- 500 gram kusbasi et,
- 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2 adet yesil sivribiber ( ince ince dogranmis),
- 1 adet kirmizi biber ( ince ince dogranmis),
- 4 adet domates( kabuklari soyulup kup kup dogranmis),
- 5-6 dis sarimsak ( kucuk kucuk dogranmis),
- 1 yemek kasigi salca ( ben biber salcasi kullandim),
- tuz,
- karabiber,
- kekik,
- 2 yemek kasigi siviyag+2 yemek kasigi tereyag karisimi,
- 1 su bardagi su,
- bir tutam maydanoz ( ince kiyilmis, istege bagli hic kullanmiyadabilirsiniz).
- YAPILISI
- Buyukce bir tencereye etler guzelce yikanip alinir suyunu salip cekene kadar bekletilir.
- Siviyag , tereyag karisimi etlere eklenip soganlar ve biberlerle kavrulur.
- Sirasiyla once salcasi sonra domates ve sarimsaklari eklenir.
- Bir iki karistirdiktan sonra baharatlariyla beraber suyu konulup etler iyice yumusayana kadar pisirilir.
- Alti kapandiktan sonra maydanozuda serpilip sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder