- MALZEMELER
- 1 kg seftali ( burda olanlar icin ben yassi seftalilerden kullandim),
- 2,5 su bardagi seker,
- 7 bardak su,
- 1 tatli kasigi toz tarcin yada bir iki tane kabuk tarcin.
- YAPILISI
- Seftalileri soyup istediginiz buyuklukte dograyin.
- Sekerini , suyunu, tarcinini ekleyip orta hararetli ocakta kaynatmaya birakin.
- Kaynamaya basladiktan sonra 5 ile 10 dakika arasi kaynatmaya devam edin ( cok uzun sure birakmayin seftaliler eriyip gitmesin).
- Pistikten sonra altini kapatip iyice sogutun.
- Dilerseniz bir gun onceden yapip buzdolabinda bekletebilirsiniz boylelikle iftarda soguk soguk kompostonuzu icmis olursunuz:).
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder