26 Temmuz 2012 Perşembe

Seftali Kompostosu

    Bugun daha fazla yayin yapmiyayim derken aksam ki misafirlerimden sevgili Sema kompostoyu hemen koyarsan cok sevinirim dedi :) . Bende seve seve hemen resmini cekip koymaya karar verdim. Tum gun bir sey yemeden ve icmeden durmak insanin sekerini dusurebiliyor. Iftarlar da helede sicak havalarda yemegin yaninda hazirlanmis kompostolarla hem sekerinizi yerine getirmis hemde ferahlamis olursunuz. Sizlerde cesit cesit kompostolari sofranizdan eksik etmeyin diyorrrr ve sozumu tarife bagliyorum:)....


  • MALZEMELER
  • 1 kg seftali ( burda olanlar icin ben yassi seftalilerden kullandim),
  • 2,5 su bardagi seker,
  • 7 bardak su,
  • 1 tatli kasigi toz tarcin yada bir iki tane kabuk tarcin.

  • YAPILISI
  • Seftalileri soyup istediginiz buyuklukte dograyin.
  • Sekerini , suyunu, tarcinini ekleyip orta hararetli ocakta kaynatmaya birakin.
  • Kaynamaya basladiktan sonra 5 ile 10 dakika arasi kaynatmaya devam edin ( cok uzun sure birakmayin seftaliler eriyip gitmesin).
  • Pistikten sonra altini kapatip iyice sogutun.
  • Dilerseniz bir gun onceden yapip buzdolabinda bekletebilirsiniz boylelikle iftarda soguk soguk kompostonuzu icmis olursunuz:).

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder