30 Temmuz 2012 Pazartesi

Tavuk Suyu Corba

        Iftarda mutlaka orucumu acarken sicak bir corba canim istiyor. Tabi hava Turkiye'deki gibi cok sicaksa icmek istemeyebilirsiniz. Burasi iklim olarak cok serin oldugundan yaz ,kis her mevsimde rahatlikla corba tercih edebiliyoruz. Cumartesi gunu yaptigim bu corbayi etlede zaman zaman yaptigim oluyor. Iskembe corbasi tadinda cok hos bir lezzet. Tavuk suyuna olmasi hasebiyle cocuklar icinde cok besleyici bir corba. Bol limon suyu ile sizde iftarinizda bu guzel corbayi yapmak isterseniz buyrun...


  • MALZEMELER
  • 2 adet kalcali tavuk budu ( haslanmis, didiklenmis),
  • 2 yemek kasigi tereyagi,
  • 2 yemek kasigi dolusu un,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 4 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin en kucuk tarafiyla rendelenmis)
  • 8-10 bardak tavuk suyu,
  • 1 limon suyu.

  • YAPILISI
  • Tavuklari bol suda iyice haslayip didikliyoruz.
  • Bir tencerede yagi eritip unu kavuruyoruz.
  • Rengi iyice donunce 8 bardak tavugun haslamis oldugumuz suyundan katiyoruz.
  • Kivamina bakarak 1-2 bardak daha su ilave edebilirsiniz.
  • Kaynamaya baslayinca didiklenmis tavuklari ve dovulmus sarimsaklarida ekliyoruz.
  • En son tuz, karabiber ve limon suyunuda koyup bir iki tasim kaynattiktan sonra altini kapatiyoruz.
  • Sicak servis yapiyoruz.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder