- MALZEMELER
- 2 adet kalcali tavuk budu ( haslanmis, didiklenmis),
- 2 yemek kasigi tereyagi,
- 2 yemek kasigi dolusu un,
- tuz,
- karabiber,
- 4 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin en kucuk tarafiyla rendelenmis)
- 8-10 bardak tavuk suyu,
- 1 limon suyu.
- YAPILISI
- Tavuklari bol suda iyice haslayip didikliyoruz.
- Bir tencerede yagi eritip unu kavuruyoruz.
- Rengi iyice donunce 8 bardak tavugun haslamis oldugumuz suyundan katiyoruz.
- Kivamina bakarak 1-2 bardak daha su ilave edebilirsiniz.
- Kaynamaya baslayinca didiklenmis tavuklari ve dovulmus sarimsaklarida ekliyoruz.
- En son tuz, karabiber ve limon suyunuda koyup bir iki tasim kaynattiktan sonra altini kapatiyoruz.
- Sicak servis yapiyoruz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder