- MALZEMELER
- 500 gram kiyma,
- 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- bir cay kasigi kabartma tozu,
- 1 kahve fincani pirinc ( suda yarim haslanmis),
- tuz,
- karabiber,
- Uzerinin sosu icin:
- 4-5 adet domates ( rendelenmis),
- 2-3 adet yesil sivri biber ( kizartilmis),
- 2-3 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin ince yeriyle rendelenmis),
- tuz,
- karabiber,
- yarim cay bardagi siviyag,
- 1 su bardagi kadar su.
- Panelemek icin:
- 2 adet yumurta,
- 1 kase un,
- 1 kase galeta unu.
- kizartmak icin bol siviyag.
- YAPILISI:
- Kiymanin yarisi kenara ayrilir diger yarisi ise yemeklik dogranmis sogan ve 2-3 yemek kasigi siviyagla yari sekilde kavrulur.
- Asagidaki resimde oldugu gibi yari kavrulmus ve cig olan kiyma bir kaba konulur.
- Tuzu, biberi, kabartma tozu ve yari haslanmis pirincleride eklenip guzelce yogrulur.
- Arzu edenler farkli baharatlarda kullanabilirler.
- Iyice yogrulan kiymadan ceviz buyuklugunde parcalar alinir ve oval sekil verilir.
- Once una sonra cirpilmis yumurtaya ve en sonra galeta ununa batirilip bir tabaga alinir.
- Boylelikle hazirladigimiz tum kofteler yarim saat kadar dolapta bekletilir.
- Diger tarafta yarim cay bardagi siviyaginda domates ve sarimsaklar pisirilir.
- Iyice suyunu cekince icine bir su bardagi kadar su konup tuzu karabiberi eklenir ve biraz daha pisirilir.
- Dinlenen kofteler bol yagda kizartilir , bir borcama alinir.
- Ayni yagda biberlerde kizartilir.
- Koftelerin uzerine once domates sosu sonrada biberleri konulup onceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirilir.
- Sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder