1 Temmuz 2012 Pazar

Etimekli Tatli


 Ya Allah Bismillah diyerek yeni postlarimiza baslayalim. Sizleri bilmem ama alti aylik bir ara bana cook uzun geldi. Ailemize yeni katilan ucuncu kizim ve buna alismaya calisma donemi biraz uzun sursede biz hayatimizdan cok memnunuz diyebilirim. Bu arada elimden geldigince yeni tarifler deneyip resimlerini cekmeye calistim. Ama bugun basima gelen kucuk bir aksilik sinirlerimin bozulmasina sebep oldu. Resimleri bilgisayara aktarirken yanlislikla hepsini sildim. Sonrasinda ahh uhh desemde giden gitti maalesef. Bende elimde olanlarla baslamanin en dogru sey oldugunu dusundum ve annem buraya geldiginde verdigi bu guzel tatli tarifiyle acilis yapmak istedim. Haydi buyrun tarifimize gecelim..

MALZEMELER ( kare bir borcam icin)

1. kati icin:
1 paket etimek,
1,5 su bardagi toz seker,
1,5 su bardagi su.

Muhallebisi icin:
1 litre sut,
1 parca damla sakizi ( nohut buyuklugunde bir parca yeterli olucaktir fazlasi agir bir tad olusturuyor),
yarim paket margarin yada tereyagi( tereyagi kullanicaksaniz tuzsuz kullanmaya ozen gosterin),
1 su bardagi toz seker,
1 su bardagindan bir parmak eksik un.

Cikolatali kat icin:
1 paket cikolatali sos ( uzerindeki tarife gore yapilip sogutulur).


YAPILISI: Kucuk bir tencereye seker alinir. Alti kisik sekilde iyice eriyip renginin donmesi beklenir. Cok fazlada bekletmeyin bu sefer seker yanip aci bir tad birakiyor. Toz sekerin hepsi eriyince ocaktan kenara alip suyu dokulur ve ocagin uzerine tekrar alinir. Bir kasik yardimiyla iyice karistirilir ve kaynatilir.
Kare bir borcamin altina etimekler sirasiyla dizilir. Kaynattigimiz sekerli su tum etimeklerin uzerine bir kasik yardimiyla dokulur. Bilhassa etimeklerin kenarlarina dokmeye ozen gosterin cunki oralar kuru kalabiliyor.
Muhallebisi icin once yag tencereye alinir ve eritilir. Eriyen yaga bir parca damla sakizi konulup eritilir. Damla sakizi eridikten sonra un eklenir ve kavrulur. Sekeri ve sutu dokulup iyice karistirarak kaynatilir. Koyulasan muhallebi bir kenara alinip ilitilir. Iliyan muhallebiye bir paket vanilya eklenip mikserle 5 dakika cirpilir. Sekerli suyla islatilan etimeklerin uzerine muhallebi dokulur ve ilimaya birakilir.
Cikolatali sos tencereye alinip uzerinde yazan miktarda sut dokulur ve pisirilir. Pisen sos ilimaya birakilir. Iliyan muhallebinin uzerine sosuda dokulup dolaba sogumaya birakilir. Servis yaparken uzerine arzu ettiginiz yemis ve pasta susleriyle suslenir. Guzel arkadas gruplariyla birlikte afiyetle yenir:).......

Afiyet olsun!
Kevser Kuru:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder