MALZEMELER
30 adetlik orta boy cin yufkasi,
2 su bardagi sut,
1 su bardagindan bir parmak eksik siviyag,
3 adet yumurta,
1 yemek kasigi tereyagi,
tuz,
karabiber,
IC HARCI ICIN
1 kalip peynir arzu ettiginiz sekilde(beyaz,orgu,kasar,tulum hangisi olursa,ben genelde beyaz peynirin uzerine azda kasar serpmeyi seviyorum),
yarim demet maydanoz.
YAPILISI
Ilk olarak cin yufkalarini teker teker birbirinden ayiriyoruz.Sonra bir kabin icine sut,yumurta,siviyag,tuz ve az karabiberle harcini hazirliyoruz.Cok buyuk olmayan dikdortgen bir tepsiyi bir kasik siviyagla yagladiktan sonra iki adet yufkayi yan yana seriyor ve tabanini kapatiyoruz.Sonraki katlari ikiserli olarak harca iyice batirip cok fazla sikmadan cikariyoruz.Harcsiz olan yufkalarin uzerine seriyoruz bu islemi ilk 16 yufkayi bitirene kadar uyguluyoruz.sonra ic harcini yani beyaz peynirini ve maydanozunu karistirip serpiyoruz.Serptigimiz peynirlerin uzerine bir kasik tereyagini kucuk parcalar halinde yerlestiriyoruz.Pistikten sonra daha lezzetli olmasi icin bu islem cok onemli.Geriye kalan 14 yufkayida harca batirip boregimizi dilimliyoruz.Kalan harci heryerine dokup onceden isitilmis 200 derecelik firinda heryeri kizarana kadar pisiriyoruz.Boregimiz pistikten sonra uzerine bir tepsi yada bez ortup dinlendiriyoruz.Bu boregin icini cekmesine yardimci oluyor.Sonra afiyetle yiyoruzz:)))
Kevser KURU
çok gzel olms ellerine saglık bn çk yenıyım sayfama beklerim :D
YanıtlaSilhttp://eglenceliyemek.blogspot.com/
Tabiki ziyaret ederim ne demek sizede hayirli olsun :) cok tesekkurler.....
YanıtlaSilSevgiler
Ben hollandadan takip ediyorum yurt dışında kalanlar için güzel bir alternatif kaç zamandır arıyordum bu reçeteyi ellerinize sağlık güzel görünüyorlar. Sorum olcakdı siz ikişer katları yerleştiriyorum yazmışınız ama ayırırkendemi ikişer ayırıyorsunuz sıvıyaya batırmak için yoksa tek tek ıslatıpdamı ikişer seriyorsunuz?
YanıtlaSil