MALZEMELER(3 kisilik)
siviyag(istege gore tereyagida kullanilabilir),
1 adet sogan,
3 adet sivri yesil biber,
2 adet buyuk soyulmus ve dogranmis domates,
1 cay kasigi seker,(bu benim tercihim domatesin bazen kekremsi olan tadini almak icin, istege gore kullanilmayadabilir),
tuz,
karabiber,
kirmizi biber,
yarim cay bardagi su,
5-6 adet yumurta.
YAPILISI
Bir tavaya arzu ettiginiz kadar yag alinip yemeklik dogranmis sogan ve sivri biberler kavrulur.Uzerine soyulmus domatesleri eklenip biraz yumusayana kadar kavrulmaya devam edilir.Bu asamada sekeri,tuzu,karabiberi,kirmizi biberi ve suyunu ekleyip pisirmeye devam edilir.Diger yanda yumurtalar iyice cirpilir ve pismis domatesli harca katilir.Kisik ateste iyice pisene kadar beklenir.Bir tabaga alinip afiyetle yenir..
Kevser KURU
Kevser'cim menemeni bir de yumurta yerine domatesler pişince içine yavaş yavaş süt ekleyerek denemeni tavsiye ederim. Ama bir de kaymak da ilave eder varsa kayınvalidem harika ötesi bir şey olur bana göre :)
YanıtlaSil