5 Ocak 2014 Pazar

Fırında Sebzeli Çipura Balığı

    Hayırlı pazarlar !
Hafta sonu evde tum aile toplanmış kendinize ziyafet vermeye ne dersiniz☺.  Birde sağlıklı ve lezzetli bir yemek olursa helede yedikleriniz size kilo olarak donmezse sevinciniz bir kat daha artabilir. Biz eşimle yaklaşık 2 aydır diyet yaptığımızdan az yağlı ve sebze ağırlıklı yemekleri tercih ediyoruz. Yanliz ailede uç de cocuk olunca yediğiniz yemekleri onlara göre ayarlamakda farz oluyor😊 . Nihayetinde bizimle diyet yapan cocuklarımız degil degilmi . Bundan dolayı balığı soframızdan eksik etmemeye gayret gösteriyoruz . Balık denince bir kac faydasından bahsetmeden geçmeyelim. Sacların daha dayanıklı olmasında, cildin guzellesmesine yardımcı ,eklem saglıgına faydalı , protein ve D vitamini, omega bakımından cok zengin bir beslenme kaynağıdır balık 🐟. .Sizlerde cocuklarinizin büyümesine bilhassada sırt bölümünde bulunan siyah etinin haftada iki yenildiğinde ciddi sekilde boy uzamasına  yardımcı olduğunu biliyormuydunuz. Ferman gibi yazdım galiba artık tarife gecelim......



  • Malzemeler
  • Kişi sayısına göre cipura ( ben 4 adet kullandım),
  • 2 adet kuru sogan ( halka halka dogranmis),
  • 2 adet domates ( aynı dogranmis ),
  • 2 adet patates ( halka , halka)
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 6-7 adet dîş iri sarımsak,
  • Limon suyu ,
  • 1-2 yemek kasığı siviyag.

  • Yapılışı:
  • Balıkları iyice yikayip temizledikten sonra bir tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine bir bıçakla verev sekilde kesikler atın.
  • Bir balığa uç yada şort kesik yeterli gelicektir.
  • Balığın yarılmış ve temizlenmiş karnına kuru soğanları yerleştirin.
  • Üzerine attığınız kesiklerin arasinada sarımsakları ince ince dilip koyun.
  • Tuz, karabiber ve arzu ettiginiz başka baharatlarla tadlandirdiktan sonra üzerlerine domates ve patatesleri yerleştirin.
  • Siviyagini ve limonunu üzerlerine döktükten sonra onceden isitilmis 180 derecelik fırında 15 -20 dakika pişirin ardından fırın ayarınızı 200-220 dereceye getirip hafif kizarana kadar bekletin.
  • Arzu ederseniz bu balığı pişirme torbasindada yapabilirsiniz. 
  • Yanında çeşitli meze ve salatalarla servise sunabilirsiniz. 

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

1 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Bu günde her yerde balık resimleri görüyorum.Canımı istettiniz :)

    YanıtlaSil