- Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar ( çiçeklerinden ayrılmış),
- 1 büyük kuru soğan( irice doğranmış),
- 1 adet büyük patates ( irice doğranmış),
- 2-3 adet yeşil sivri biber( küp küp doğranmış),
- 1 adet taze kırmızı biber ( küp küp doğranmış),
- 1 orta boy havuç ( diğer sebzeler gibi doğranmış),
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kasığı dolu dolu köri,
- 1 tatlı kasığı taze ( rendelenmiş) zencefil,
- 1 çay kaşığı zerdeçal( arzuya göre)
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı tane kimyon( arzuya göre),
- 2 adet küp şeker,
- Yeteri kadar su.
- Piştikten sonra içine koymak için 1 su bardağı yoğurt yada arzuya göre bir paket krema.
- Yapılışı:
- Yarım çay bardağı zeytınyağında soğan ve biberleri kavurun.
- Sonrasında rendelenmiş zencefil , havuç ve patatesleride ekleyin kavurmaya devam edin.
- Bir kaç dakika kavurmadan sonra salçası ve körisini ekleyin .
- En son karnabahar ve baharatlarınıda koyup suyunu sebzelerin hizasında dökün ve pişirmeye bırakın.
- Suyu iyice azalınca koyu bir kıvam alır o esnada iyice karıştırılmış 1 bardak yoğurdu yada kremayı ekleyin bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Üzerine orjinal yapımında kişniş yaprakları kıyılıyor ama siz isterseniz maydanoz serpebilirsiniz.
- Pilavla servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder