Hafta sonunun vazgeçilmez tarifi:)))
- Malzemeler ( 10 adet )
- 3 adet yumurta ,
- 3 yemek kaşığı şeker,
- 1 çimdik tuz,
- 1 portakal kabuğu rendesi ,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 su bardağı doğranmış çilek ( küçük, küçük),
- Tavayı yağlamak için tereyağ,
- Üzerine dökmek için pudra şekeri,
- Sunum içinse çikolata, fındık , fıstık, reçel .
- Yapılışı:
- Öncelikle yumurta, şeker ve portakal kabuğu köpük köpük olana kadar mikserlenir( 5-10 dakika arası).
- Sütü eklenir ve yine karıştırılır.
- Kuru malzemelerin hepside konulup topak kalmayana kadar çırpılmaya devam edilir.
- Çırpılan hamurun içine son olarak çilekler konulup bir kaşıkla karıştırılır.
- Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir.
- Tava bir çay kaşığı tereyağla yağlanır.
- Bir kepçe yardımıyla arzu ettiğiniz büyüklüklerde dökülür orta ateşte pişirilir.
- Diğer tarafıda dikkatlice çevrilip pişirildikten sonra tabağa alınır.
- Üzerine pudra şekeri yada arzu ettiğiniz şekilde süslenip servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder