- Malzemeler:
- 1 kilo kuşbaşı et,
- 400 gram arpacık soğan ( bir büyük yemek tabağı dolusu)
- 300-400 gram mantar ( soğanla aynı ölçüde),
- 1 yemek kaşığı biber salçası ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı kekik,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- Tuz,
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ( yada arzu ettiğiniz başka bir yağ çeşidide olur).
- Yapılışı:
- Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Sıvıyağ konur.
- Sırasıyla arpacık soğanları ve mantarları 5'er dakika kavurarak karıştırılır.
- Tuz hariç baharatları ve salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son etin hizasını geçmeyecek şekilde su eklenir , düdüklünün kapağı kapatılır ve pişirilir.
- Düdüklüde yaklaşık 20 ile 30 dakika arası pişirdim.
- Normal tencerede ise etleriniz yumuşacık olana kadar arada bir kontrol ederek pişirebilirsiniz.
- Pişen etinizin tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın.
- Yanında pilav ve salatayla sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder