3 Mart 2014 Pazartesi

Arpacık Soğanlı Mantarlı Et Sote

  •  Malzemeler:
  • 1 kilo kuşbaşı et,
  • 400 gram arpacık soğan ( bir büyük yemek tabağı dolusu)
  • 300-400 gram mantar ( soğanla aynı ölçüde),
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz,
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ( yada arzu ettiğiniz başka bir yağ çeşidide olur).

  • Yapılışı:
  • Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Sıvıyağ konur.
  • Sırasıyla arpacık soğanları ve mantarları 5'er dakika kavurarak karıştırılır.
  • Tuz hariç baharatları ve salçalarını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • En son etin hizasını geçmeyecek şekilde su eklenir , düdüklünün kapağı kapatılır ve pişirilir.
  • Düdüklüde yaklaşık 20 ile 30 dakika arası pişirdim.
  • Normal tencerede ise etleriniz yumuşacık olana kadar arada bir kontrol ederek pişirebilirsiniz.
  • Pişen etinizin tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Yanında pilav ve salatayla sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder