- Malzemeler:
- 2-3 yemek kasığı siviyag ( arzu eden tereyagida kullanabilir),
- 2 adet sogan rendesi ( rendenin kucuk tarafiyla rendelenmis),
- 2 yemek kasığı un,
- 3-4 adet kabak ( bol taneli sevenler 4 , sıvı sevenler ise 3 tane kullanabilir. Rendenin küçük tarafiyla rendelenmis ),
- 1 paket krema ( markette kucuk paketlerde satılanlardan ),
- 2 su bardağı süt,
- 3 su bardağı su ( tavuk suyuda kullanılabilir),
- Tuz,
- Karabiber,
- Üzerine serpmek icin dereotu,
- Arzu edilirse kırmızı pulbiberlede servis yapılabilir.
- Yapılışı:
- Tencereye yağı alıp rendelenmis soğanları hafif renkleri donene kadar kavurun.
- Soğanın üzerine ununu ekleyin ve kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin.
- Un iyice kavrulduktan sonra rendelenmis kabaklarını ilave edip kabaklar sonup hafif suyunu salmaya başlayınca tuzu, karabiberi, sutu ve suyunu ilave edip kısık ateşte kaynatmaya bırakın.
- Kaynayan çorbanın icine son olarak kremasini döküp altını kapatın.
- Kıyılmış dereotu ve kırmızı pulbiberle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder