1 Mart 2014 Cumartesi

Saray Sarması

     Herkese hayırlı hafta sonları dilerim sevgili takipçilerim:).
Bugün sizlere akşam yemek davetine gideceğimiz yere götürmek için yapmiş olduğum Saray Sarması  tatlısının tarifini vermek isterim. Bu yumuşacık tatlı çocuklarınızın favorisi olacak cinsten. Yapımı meşakkatli gibi görünsede öyle olmadığını içtenlikle belirteyim . Tüm aşamalarını titizlikle uyguladığınızda sonucun muhteşem olduğunu göreceksiniz:). Bu güzel tatlı için malzemelerimiz şu şekilde.......


  • Malzemeler
  • Yarım paket margarin yada tuzsuz tereyağ,
  • 1-2  parça damla sakızı ( ben evde kalmadığından damla sakızlı şeker kullandım),
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 litre süt,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket vanilya.
  • Dolgu için,
  • 2 poşet krem şanti,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • Arasına serpmek için:
  • 80-100 gram bademli, fındıklı yada fıstıklı çikolata ( doğranmış) 
  • Bulamak için :
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi.

  • Yapılışı:
  • Tencereye tereyağını alıp eritin .
  • Damla sakızlarını koyup sakızlar eriyene kadar karıştırın.
  • Ununu ilave edip beş dakika kadar kavurun.
  • Şeker, süt ve kakaosunu ekleyip hızlıca karıştırın ve pişirin.
  • Koyu bir kıvam alıp kaynamaya başlayınca altını kısın bir kaç dakika bu şekilde dibine tutturmadan kaynayın.
  • Piştkten sonra içine vanilyasını ekleyin ve kariştırın.
  • Büyük bir fırın tepsisinin dibine hindistan cevizini dökün bir kaç defa hızlıca tepsiyi masaya çarpın ki her yerine eşit dağılsın.
  • Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi her yerine gelecek şekilde dökün. 
  • Bir kaşığı ıslatıp tersiyle hindistan cevizlerini kaldırmadan muhallebiyi yayın ve soğumaya bırakın.
  • 2 poşet krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle çırpın soğumaya bıraktığınız muhallebinin üzerine sürün.
  • Doğranmış çikolataları güzelce serpin.
  • Bir gece dolapta bekletin ( eğer ben gibi aceleniz varsa bir saat buzluktada bekletebilirsiniz, yanlız sonrasında çok bekletmeden tüketirseniz iyi olur).
  • Ertesi gün tepsiyi eklemesine 2 'ye kesin.
  • Kestiğiniz her bir parçayı bu sefer uzunlamasına 6'şar parçaya kesin.
  • Yani toplamda 12 adet tatlı olucak.
  • Siz daha ince dilimler isterseniz yapabilirsiniz.
  • Kestiğiniz parçaları rahat kıvırmak için bir spatuladan yardım alın, yavaş bir şekilde içe doğru kıvırın ve servis yapın.
  • Ister resimde göründüğü gibi isterde yan yatırarak sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
Kevser KURU 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder