- Malzemeler ( kare borcam icin)
- 1 paket + 4 adet kedili bisküvi ( bir paketin icinde 24 adet çıkıyor artı 4 tane daha kullandım siz borcaminizin boyuna göre daha fazla yapabilirsiniz),
- Biskuvileri islatmak icin bir buyuk kase süt,
- Kremasi icin:
- 1,5 su bardağı süt,
- 4 yemek kasığı seker,
- 2 yemek kasığı un,
- 2 yemek kasığı nisasta,
- 3 yumurta sarısı,
- 1 yemek kasığı tereyag yada margarin ,
- 1 paket vanilya,
- Üzerine dökmek icin :
- Cikolata sos
- 2,5 su bardağı süt ( üzerinde oldugu sekilde pişirilir),
- Süslemek icin:
- Antep fistigi.
- Yapılışı:
- Pastanın arasına sürulecek krema icin vanilya ve tereyag haric diğer tum malzemeler cigden karistirilip ocağa alınır ve pişirilir.
- Koyuca bir krema olucagindan basından ayrılmadan devamlı karıştırarak pişirin ki dibine tutmasın.
- Pisen kremanin altı kapatılır ve yağı , vanilyasi eklenir hizlica karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Kedidili biskuvileri süte batirip cikarilir ve borcama bir sıra dizilir.
- Bisküvilerin düz kısmı ice gelicek sekilde dizerseniz kremayi koyduğunuzda daha rahat kapatabilirsiniz.
- Soğuyan kremayi sıkma torbasına koyup bolca biskuvilerin üzerine sıkın.
- Krema sıktığınız biskuvilerin üzerine ikinci kat biskuvileri sutle islatip kapatın .
- Cikolata sosunu pisirip soğutun.
- Soğuyan sosu hazırladığınız kremali biskuvilerin üzerine dokun.
- Antep fıstığı ile süsleyip bir kac saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder