Yanliz bu lezzetin Selanik adası, Rodop , Bulgaristan ordanda göçmenler vasıtasıyla Trakya'ya geldigini söyleyenler de mevcut ....
Nereden olursa olsun hoş bir lezzet oldugu kesin:).
- Malzemeler
- 1 paket yas maya,
- 2 su bardağı ılık süt,
- 2 su bardağı ılık su,
- 1 cay bardağı toz seker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 8-8,5 su bardağı un (ölçü bir buyuk yuvarlak tepsi icin fazla derseniz yarım ölçüde yapabilirsiniz).
- Îç harcı icin:
- 1 buyuk kalıp beyaz peynir( arzu ettiginiz baska peynirlerde olur),
- Yarım demet maydanoz,
- Kirmizi pulbiber,
- Üzerine sürmek icin:
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağından iki parmak eksik siviyag,
- 2-3 yemek kasığı kaymak,
- Az tuz.
- Yapılışı:
- Mayayi ılık su, süt ve sekerle iyice eritin.
- Ardından tuz ve un İlavesiyle hamuru yogurmaya başlayın.
- Hamur elinize yapışır sekilde kulak memesinden yumuşak olucak.
- Bu esnada biraz siviyag ekleyerek hamuru toplayabilirsiniz.
- Yarım saat hamuru mayalandirin.
- Mayalanan hamuru elinizle uc parçaya ayırın ve enlemesine uzunca yaglayarak ( elinizle ) acın.
- Uc kısmına peynirli maydanozlu harçtan koyun ve rulo yapın.
- Rulo yaptığınız hamuru elinizle uzatın.
- 2 ser parmak kalınlığında kesip tepsiye iç kısmı yukarıya bakicak sekilde yerleştirin.
- Diğer iki parca hamurada aynı işlemleri tekrarlayın.
- Fırına vermeden once harcını iyice karıştırın üzerine dokun.
- Onceden isitilmis 180 derecede nar gibi kizarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder