- Malzemeler :
- 2 su bardağı haslanmis arpa sehriye,
- 1 tavuk göğsü (haslanmis),
- 4-5 adet kornison turşu,
- Yarım demet dereotu ( kıyılmış),
- 1 paket garnitur ( hazır şişede olanlardan , yoksa ben gibi havuc ve bezelye haslayip kullanabilirsiniz),
- Yarım demet maydanoz,
- 1 adet taze kırmızı biber ( incecik dogranmis)
- 2-3 yemek kasığı zeytinyagi,
- 3 dış dövülmüş sarımsak,
- 1 kase yoğurt,
- 2-3 yemek kasığı mayonez ( isteğe bağlı),
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pulbiber.
- Yapılışı:
- Tavuk haslanir ve didiklenir,
- Sehriye haslanir ve sogutulur.
- Diğer tum malzemelerle karıştırılır.
- Eger kıvamı cok koyu bulursanız yoğurt ilavesi yapabilirsiniz.
- İcine arzunuza göre misir yada tavuk yerine ton balığı kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder