- Malzemeler ( 24 adet icin)
- 6 adet yufka,
- 200 gram tereyağı ( eritilmis),
- 1 su bardağı su ( tereyağını erittikten sonra suyla karıştırıyoruz ve böreğin arasına sürüyoruz),
- İc harcı icin:
- 500 gram kiyma,
- 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
- Yarım demet maydanoz,
- 3-4 yemek kasığı siviyag yada tereyag,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pulbiber.
- Yapılışı:
- Öncelikle bir tavada kiymanin suyunu salip çekmesini bekleyin.
- İyice suyunu çeken kıymaya siviyag yada tereyağını koyup soğanları da ekleyip kavurun.
- Baharatlarını ve tuzunu koyun kavrulan kiymanizin altını kapatın.
- Kıyılmış maydanozunu serpin ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını yakmadan eritin ve su ile karıştırın.
- Bir yufkayı masaya serin üzerine tereyagli sudan döküp her yerine surun.
- Yufkayı dörde bolun.
- Birinci resimde göründüğü sekilde yufkayı iç kısmından parmaginizla ice dogru cekin.
- Çektikten sonra iki kenarida üçüncü resimdeki gibi ortaya doğru cekin ve kıymalı içten bir yemek kasığı koyun.
- İce dogru birinci resimdeki gibi kivirmaya başlayın.
- Rulo yaptığınız börekleri yaglanmis tepsiye dizin.
- Yanlız resimde olduğu şekilde dizin.
- Diğer bes yufkayada aynı işlemleri tekrarlayın.
- Geriye kalan tereyagli su karışımını böreklerin üzerine surun ( bu karışım eger donarsa arasa Ocak'ta hafifçe ısıtın),
- Son olarak bir yumurta sarısını karıştırıp böreklerin üzerine surun ve corekotu serpin,
- Onceden isitilmis 180 derecede nar gibi kizarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder