9 Mart 2014 Pazar

Kıymalı Midye Böreği

  • Malzemeler ( 24 adet icin)
  • 6 adet yufka,
  • 200 gram tereyağı ( eritilmis),
  • 1 su bardağı su ( tereyağını erittikten sonra suyla karıştırıyoruz ve böreğin arasına sürüyoruz),
  • İc harcı icin:
  • 500 gram kiyma,
  • 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
  • Yarım demet maydanoz,
  • 3-4 yemek kasığı siviyag yada tereyag,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pulbiber.

  • Yapılışı:
  • Öncelikle bir tavada kiymanin suyunu salip çekmesini bekleyin.
  • İyice suyunu çeken kıymaya siviyag yada tereyağını koyup soğanları da ekleyip kavurun.
  • Baharatlarını ve tuzunu koyun kavrulan kiymanizin altını kapatın.
  • Kıyılmış maydanozunu serpin ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını yakmadan eritin ve su ile karıştırın.
  • Bir yufkayı masaya serin üzerine tereyagli sudan döküp her yerine surun.
  • Yufkayı dörde bolun. 

  • Birinci resimde göründüğü sekilde yufkayı iç kısmından parmaginizla ice dogru cekin.
  • Çektikten sonra iki kenarida üçüncü resimdeki gibi ortaya doğru cekin ve kıymalı içten bir yemek kasığı koyun.


  • İce dogru birinci resimdeki gibi kivirmaya başlayın.
  • Rulo yaptığınız börekleri yaglanmis tepsiye dizin.
  • Yanlız resimde olduğu şekilde dizin.
  • Diğer bes yufkayada aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Geriye kalan tereyagli su karışımını böreklerin üzerine surun ( bu karışım eger donarsa arasa Ocak'ta hafifçe ısıtın),
  • Son olarak bir yumurta sarısını karıştırıp böreklerin üzerine surun ve corekotu serpin,
  • Onceden isitilmis 180 derecede nar gibi kizarana kadar pişirin. 


Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder