- Malzemeler
- 2 su bardağı un,
- Yarım paket tuzsuz tereyag yada margarin,
- 1,5 su bardağı pudra sekeri.
- Yapılışı:
- Teflon bir tavaya unu alıp kokusu çıkıp hafif pembelesinceye kadar kavurun.
- Kavurdugunuz unu iyice soğutun.
- Bu esnada isterseniz tahta bir kasikla unu ezerek icinde topak kalmayacak sekilde karistirabilirsiniz.
- Soğuyan una once Pudra şekerini koyun ve kasikla karıştırın.
- Tereyağını eritip unlu karışıma dokun ve elinizle yogurun.
- İstediginiz büyüklükte bir borcama ( ince isterseniz kare borcama daha kalın olsun derseniz bir boy daha küçüğüne) avucunuzun iciyle bastirarak yayın.
- İyi bastırın ki dağılmasın.
- Bir bıçakla kesin ve yarım saat dolapta dinlendirin.
- Soguk servis yapın.
- Kucuk bir öneri spatula ile çıkarmanız zor olabilir bir çatalla rahatlıkla servise hazirlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder