11 Mart 2014 Salı

Saray Helvası


  • Malzemeler 
  • 2 su bardağı un,
  • Yarım paket tuzsuz tereyag yada margarin,
  • 1,5 su bardağı pudra sekeri.

  • Yapılışı:
  • Teflon bir tavaya unu alıp kokusu çıkıp hafif pembelesinceye kadar kavurun.
  • Kavurdugunuz unu iyice soğutun.
  • Bu esnada isterseniz tahta bir kasikla unu ezerek icinde topak kalmayacak sekilde karistirabilirsiniz.
  • Soğuyan una once Pudra şekerini koyun ve kasikla karıştırın.
  • Tereyağını eritip unlu karışıma dokun ve elinizle yogurun.
  • İstediginiz büyüklükte bir borcama ( ince isterseniz kare borcama daha kalın olsun derseniz bir boy daha küçüğüne) avucunuzun iciyle bastirarak yayın.
  • İyi bastırın ki dağılmasın.
  • Bir bıçakla kesin ve yarım saat dolapta dinlendirin.
  • Soguk servis yapın.
  • Kucuk bir öneri spatula ile çıkarmanız zor olabilir bir çatalla rahatlıkla servise hazirlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder