6 Ağustos 2012 Pazartesi

Domates Soslu Karnabahar Kizartmasi

  • MALZEMELER
  • 1 buyuk karnabahar ( cicekleri ayrilmis ve haslanmis),
  • 5 adet yumurta,
  • tuz,
  • karabiber.
  • SOSU ICIN:
  • 5 adet domates ( kabuklari soyulmus ve rendelenmis),
  • 4 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin kucuk tarafiyla rendelenmis),
  • 3 yemek kasigi siviyag,
  • tuz,
  • karabiber,
  • yarim cay bardagi su,
  • 1 cay kasigi kuru nane.
  • UZERI ICIN:
  • 1 kase yogurt ( ister sarimsakli ister sade)
  • Suslemek icin nane yapraklari.

  • YAPILISI
  • Karnabaharlar ciceklerinden ayrilip bol suda haslanir ( 1 limon ve bol tuzla ).
  • Yumurtalar , tuz ve karabiberle karistirilir.
  • Haslanan ve soguyan karnabaharlar yumurtaya batirilip siviyagda arkali onlu kizartilir.
  • Sosu icin tum malzemeler bir tencerede karistirilip pisirilir.
  • Kizartilan karnabaharlarin uzerine bir kase yogurt dokulur.
  • En son domates sosuda dokulup nane yapraklariyla suslenir ve servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder