- MALZEMELER
- 1 buyuk karnabahar ( cicekleri ayrilmis ve haslanmis),
- 5 adet yumurta,
- tuz,
- karabiber.
- SOSU ICIN:
- 5 adet domates ( kabuklari soyulmus ve rendelenmis),
- 4 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin kucuk tarafiyla rendelenmis),
- 3 yemek kasigi siviyag,
- tuz,
- karabiber,
- yarim cay bardagi su,
- 1 cay kasigi kuru nane.
- UZERI ICIN:
- 1 kase yogurt ( ister sarimsakli ister sade)
- Suslemek icin nane yapraklari.
- YAPILISI
- Karnabaharlar ciceklerinden ayrilip bol suda haslanir ( 1 limon ve bol tuzla ).
- Yumurtalar , tuz ve karabiberle karistirilir.
- Haslanan ve soguyan karnabaharlar yumurtaya batirilip siviyagda arkali onlu kizartilir.
- Sosu icin tum malzemeler bir tencerede karistirilip pisirilir.
- Kizartilan karnabaharlarin uzerine bir kase yogurt dokulur.
- En son domates sosuda dokulup nane yapraklariyla suslenir ve servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder