- MALZEMELER
- 3 su bardagi un,
- 2 tatli kasigi yas maya,
- tuz,
- alabildigi kadar ilik su ( yaklasik 1,5 su bardagi kadar kullandim).
- ICI ICIN
- siviyag,
- icine serpmek icin un.
- YAPILISI
- Unu bir yogurma kabina alin ve ortasini havuz gibi acin.
- Mayayi ortasina alin tuzunuda ununun etrafina dokup ilik su ilavesiyle ele yapisan yumusak bir hamur yogurun.
- Hamurun kivami pastanelerde satilan ekmek hamuru kivaminda olucak:).
- Hamuru mayalanmasi ici 20 dakika kadar bekletin.
- Avuc ici buyuklugunde 4 tane beze yapin ve yuvarlayin.
- Yuvarlarken ellerinizi unlamaniz isinizi kolaylastiricaktir.
- Hamuru buyuk servis tabagi buyuklugunde acin.
- Icine bolca siviyag surun ( arzu edenler eritilmis sogutulmus tereyagida kullanabilirler).
- Acilan ve yaglanan hamuun heryerine elinizle un serpin.
- Yukardaki resimde oldugu gibi once bir tarafini ice dogru katlayin.
- Sonra karsisina kapatin.
- En son kenarlarinida kapatip zarf seklinde bir hamur elde edin.
- Mayalanmasi icin 15 dakika kadar bekletin.
- Mayalanan hamuru istediginiz buyuklukte acip tavada arkali onlu pisirin.
- Pistikten sonra uzerine tereyagi surun.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder