6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ankara Gozlemesi

 Gecenlerde kizkardesimle telefonda konusurken'' Abla gorumcem cok guzel bir gozleme yapiyor sende yap tarifini vereyim'' dedi. Hemen kagidi kalemi alip tarifini yazdiktan sonra sahura yapmak uzere ise koyuldum. Yapimi cok kolay yemeside:). Ici hiyir hiyir oldu . Sizlerede tavsiye ederim.Yapim asamalarini tek tek resimledim . Insaallah yapmanizda yardimci olur.


  • MALZEMELER
  • 3 su bardagi un,
  • 2 tatli kasigi yas maya,
  • tuz,
  • alabildigi kadar ilik su ( yaklasik 1,5 su bardagi kadar kullandim).
  • ICI ICIN
  • siviyag,
  • icine serpmek icin un.

  • YAPILISI
  • Unu bir yogurma kabina alin ve ortasini havuz gibi acin.
  • Mayayi ortasina alin tuzunuda ununun etrafina dokup ilik su ilavesiyle ele yapisan yumusak bir hamur yogurun.
  • Hamurun kivami pastanelerde satilan ekmek hamuru kivaminda olucak:).
  • Hamuru mayalanmasi ici 20 dakika kadar bekletin.
  • Avuc ici buyuklugunde 4 tane beze yapin ve yuvarlayin.
  • Yuvarlarken ellerinizi unlamaniz isinizi kolaylastiricaktir.
  • Hamuru buyuk servis tabagi buyuklugunde acin.
  • Icine bolca siviyag surun ( arzu edenler eritilmis sogutulmus tereyagida kullanabilirler).
  • Acilan ve yaglanan hamuun heryerine elinizle un serpin.

  •  Yukardaki resimde oldugu gibi once bir tarafini ice dogru katlayin.
  • Sonra karsisina kapatin.
  •  En son kenarlarinida kapatip zarf seklinde bir hamur elde edin.
  • Mayalanmasi icin 15 dakika kadar bekletin.
  •  Mayalanan hamuru istediginiz buyuklukte acip tavada arkali onlu pisirin.
  • Pistikten sonra uzerine tereyagi surun.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder