4 Ağustos 2012 Cumartesi

Tavuk Oturtmasi

    Bu arkasini donmus tavuk :) ne yapiyor dersiniz? Tabiki oturmus yenilmeyi bekliyor. Teyze'm sagolsun oda bir arkadasindan aldigi bu tarifi siklikla yapip afiyetle yiyoruz. Tavugun yagiyla pisen patatesler nasil lezzetli bir hale donusuyor varin siz dusunun:) Hemen kolay tarifimize gecelim.


  • MALZEMELER
  • 1 buyuk tum tavuk,
  • 5-6 adet patates ( irice dogranmis, ince kabuklu patates kullandigimdan soyma geregi gormedim),
  • 4-5  yemek kasigi siviyag,
  • kekik vazgecilmezim:),
  • tuz,
  • karabiber,
  • bir adet ici su dolu kavanoz ( tavugun oturabilecegi buyuklukte olsun).
  • YAPILISI
  • Tavugu guzelce yikayip iyice kurulayin.
  • Icini disina guzelce tuz, karabiber ve siviyagla yaglayin .
  • Patatesleri irice dograyip yaglanmis tepsiye dizin.
  • Tepsinin ortasina su dolu bir kavanozu koyup tavugu bu sisenin icine oturtun ( resimde gorundugu sekilde, su dolu olmasi yumusakligini korumak ve tavugun destekli durmasi icin).
  • Patates ve tavugun her yerine kekik serpip onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
  • Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder