- MALZEMELER
- 1 buyuk tum tavuk,
- 5-6 adet patates ( irice dogranmis, ince kabuklu patates kullandigimdan soyma geregi gormedim),
- 4-5 yemek kasigi siviyag,
- kekik vazgecilmezim:),
- tuz,
- karabiber,
- bir adet ici su dolu kavanoz ( tavugun oturabilecegi buyuklukte olsun).
- YAPILISI
- Tavugu guzelce yikayip iyice kurulayin.
- Icini disina guzelce tuz, karabiber ve siviyagla yaglayin .
- Patatesleri irice dograyip yaglanmis tepsiye dizin.
- Tepsinin ortasina su dolu bir kavanozu koyup tavugu bu sisenin icine oturtun ( resimde gorundugu sekilde, su dolu olmasi yumusakligini korumak ve tavugun destekli durmasi icin).
- Patates ve tavugun her yerine kekik serpip onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
- Sicak servis yapin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder