- MALZEMELER ( 12 adet borek icin)
- 12 tane baklava yufkasi,
- 1 kase cokelek ( ben kendim sutu limonla kestirip cokelek yaptim),
- 1 adet sogan,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- pulbiber,
- 100 gram tereyagi ( eritilmis ve sogutulmus).
- YAPILISI
- Bir sogani tavada guzel kavurun ve cokelegini ekleyin.
- Pulbiberinide serpip sogutun.
- Baklava yufkalarini uzunlamasina serin ve yaglayip uc kat ust uste koyun .
- Uzun tarafindan yufkayi uce kesin ve bir ucuna 1 yemek kasigi cokelekli icten koyup ucgen sekilde sararak bir muska elde edin.
- Her uc borek icin 3 adet baklava yufkasi gidiyor. Yaglanmis tepsiye dizip onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder