- MALZEMELER
- 600 gram un,
- 1 su bardagi ilik su,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kasigi toz seker ( orijinalinde 1 yemek kasigiydi),
- 40 gram maya,
- 1 tatli kasigi tuz,
- 1 su bardagi yogurt,
- 1 su bardagi siviyag,
- 100 gram tereyag yada margarin,
- corekotu.
- YAPILISI
- Unu yoguracagimiz kaba eleyip ortasini havuz gibi acalim ve sekeri, tuzu, siviyagi, yogurdu ve bir adet yumurtanin akini unun ortasina koyalim.
- Bir su bardagi ilik suda erittigimiz mayayi una ekleyelim ve malzemelerin hepsi ozdeslesene kadar kulak memesi yumusakliginda yoguralim.
- Hamurdan kucuk parcalar koparalim.
- Elimizde yuvarlayip asagidaki resimdeki gibi bir tatli tabaginin ici buyuklugunde acalim.
- Icine yumusamis tereyagindan iyice surelim heryerine gelicek sekilde.
- Sonra rulo seklinde yuvarlayalim ( asagidaki resimde oldugu gibi).
- Iki elimizin arasina alip uzunlamasina yuvarlayarak bir karis uzunlugunda bir hamur elde edelim.
- Bu hamure dugum atar gibi sekil verip yaglanmis tepsiye dizelim.
- Acmalarin uzerine yumurta sarisi ve corek otu serpip onceden isitilmis 150 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirelim.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder