- MALZEMELER
- 1 kg un ( arzu ederseniz yarim olcuylede yapabilirsiniz cunki borek baya kalin oluyor),
- 4 yumurta,
- tuz,
- aldigi kadar su.
- IC HARCI ICIN:
- peynir,
- kasar peyniri,
- yarim demet kiyilmis maydanoz.
- ARALARINA VE UZERINE SURMEK ICIN
- 250 gram eritilmis tereyagi.
- ACMAK ICIN
- nisasta.
- taban ve en ust kati icin 8-10 tane baklava yufkasi.
- YAPILISI
- Oncelikle unu buyukce bir kaba alip ortasini acin ve yumurtalari kirin.
- Tuzunu ilave edip su ilavesiyle guzelce ozlu hamur yogurun.
- Hamuru 10 bezeye ayirin ( eger yarim olcu yapicaksanizda ayni sekilde 8 yada 10 bezeye ayririn).
- Bezeleri teker teker nisansta yardimiyla tepsinizin buyuklugunde incecik acin ( baklava yufkasi kadar ince olmayacak ).
- Actiginiz yufkalari dorde bolun.
- Bir yufkayi kaynar suda haslanamaya zorlananlar icin dorde kesilmis sekilde kolay olan tarifi veriyorum.
- Ama tek yufkayi acip haslayabilenler o sekilde yapsinlar ben o sekilde yaptim.
- On bezeyide bu sekilde acin ve her birini dorde bolun.
- Buyukce bir tencerede kaynayan bol suyun icine 1 avuc tuz atin ve dorde boldugunuz hamurlardan bir kac tane suya atip dikkatlice kaynatin ( bir dakika kadar).
- Hamurlari tek tek kaynar sudan buyukce bir kevgir yardimiyla cikarin.
- Buzlu su dolu kabin icine atip ordanda temiz bir havlunun uzerinde fazla suyunu alin.
- Yaglanmis firin kabinizin dibine 4-5 tane baklava yufkasini aralarini yaglayarak yerlestirin.
- Baklava yufkalarinin uzerine 5 kat altina bes kat uzerine gelicek sekilde haslanmis olan dorde kestiginiz yufkalari aralarini yaglayarak yerlestirin.
- Bes kati yerlestirdikten sonra peynirli maydanozlu harcinizi dokup ayni sekilde uzerinede bes kati yaglayarak koyun.
- Yufkalarin uzerine 3-4 katta baklava yufkasi dizip kalan yagi heryerine dokun ve dilimleyin.
- Onceden isitilmis 180 derecelik firinda boreginiz nar gibi kizaran kadar pisirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder