12 Ağustos 2012 Pazar

Peynirli Su Boregi

      Soyle mis gibi el acmasi su boregi yapalim istermisiniz:). Ben gecenlerde verdigimiz bir iftar davetinde yapmistim bu enfes boregi. Hemen malzemelerini sayip anlatimina geceyim......


  • MALZEMELER
  • 1 kg un ( arzu ederseniz yarim olcuylede yapabilirsiniz cunki borek baya kalin oluyor),
  • 4 yumurta,
  • tuz,
  • aldigi kadar su.
  • IC HARCI ICIN:
  • peynir,
  • kasar peyniri,
  • yarim demet kiyilmis maydanoz.
  • ARALARINA VE UZERINE SURMEK ICIN
  • 250 gram eritilmis tereyagi.
  • ACMAK ICIN
  • nisasta.
  • taban ve en ust kati icin 8-10 tane baklava yufkasi.
  •  YAPILISI
  • Oncelikle unu buyukce bir kaba alip ortasini acin ve yumurtalari kirin.
  • Tuzunu ilave edip su ilavesiyle guzelce ozlu hamur yogurun.
  • Hamuru 10 bezeye ayirin ( eger yarim olcu yapicaksanizda ayni sekilde 8 yada 10 bezeye ayririn).
  •  Bezeleri teker teker nisansta yardimiyla tepsinizin buyuklugunde incecik acin ( baklava yufkasi kadar ince olmayacak ).
  •  Actiginiz yufkalari dorde bolun.
  • Bir yufkayi kaynar suda haslanamaya zorlananlar icin dorde kesilmis sekilde kolay olan tarifi veriyorum.
  • Ama tek yufkayi acip haslayabilenler o sekilde yapsinlar ben o sekilde yaptim.
  • On bezeyide bu sekilde acin ve her birini dorde bolun.
  • Buyukce bir tencerede kaynayan bol suyun icine 1 avuc tuz atin ve dorde boldugunuz hamurlardan bir kac tane suya atip dikkatlice kaynatin ( bir dakika kadar).
  • Hamurlari tek tek kaynar sudan buyukce bir kevgir yardimiyla cikarin.
  • Buzlu su dolu kabin icine atip ordanda temiz bir havlunun uzerinde fazla suyunu alin.
  • Yaglanmis firin kabinizin dibine 4-5 tane baklava yufkasini aralarini yaglayarak yerlestirin.
  • Baklava yufkalarinin uzerine 5 kat altina bes kat uzerine gelicek sekilde haslanmis olan dorde kestiginiz yufkalari aralarini yaglayarak yerlestirin.
  • Bes kati yerlestirdikten sonra peynirli maydanozlu harcinizi dokup ayni sekilde uzerinede bes kati yaglayarak koyun.
  • Yufkalarin uzerine 3-4 katta baklava yufkasi dizip kalan yagi heryerine dokun ve dilimleyin.
  • Onceden isitilmis 180 derecelik firinda boreginiz nar gibi kizaran kadar pisirin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder