- MALZEMELER
- 750 gram kiyma,
- 1 adet sogan ( rendelenmis),
- tuz,
- karabiber,
- arzu edilen diger baharatlar,
- 1-2 dilim ekmek ici,
- 1 adet yumurta,
- yarim demet maydanoz.
- Ici icin:
- 4 tane haslanmis yumurta.
- SOSU ICIN
- 5 adet domates ( rendelenmis),
- 2 adet yesil sivribiber,
- 1 yemek kasigi salca ( arzuya kalmis),
- 4-5 dis sarimsak ( dovulmus yada rendelenmis),
- 4-5 yemek kasigi siviyag,
- 1 cay bardagi su,
- tuz,
- karabiber,
- arzu edilen baharatlar.
- YAPILISI
- Kiyma diger tum malzemeleriyle guzelce yogrulur.
- Bir tepsiye yada calisma tahtasinin uzerine serilir( asagidaki resimdeki gibi, kolayca rulo yapmak isterseniz altina strec film koymaninizi oneririm),
- Bir parmak kalinliginda yaydiginiz koftenin ortasina haslanmis yumurtalar aralikli dizilir.
- Guzel bir sekilde rulo yapilir.
- Yaglanmis firin kabina alip uzeri yaglanir ve onceden isitilmis 180 derecede uzeri nar gibi kizarana kadar pisirilir.
- Kofteyi piserken kontrol edip yagindan bir kasik yardimiyla uzerine dokulur.
- Bu islemi bir kac kez yapmaniz koftenizin nar gibi kizarmasina yardimci olucaktir.
- Domates, yesil biber salca, baharatlari, sarimsaklari el bilendiriyla guzelce cekilir.
- Bir tencereye alinip su ilavesiyle iyice pisirilir.
- Firinda kizarmis kofte dilimlenir.
- Altina domates sosu uzerine dilimlenmis kofteyle sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder