12 Ağustos 2012 Pazar

Cevizli Orgu Tatlisi

       Biraz el ugrastirici olsada sonuc sahane:). Portakalagaci Hatice'den aldigim bu tarifi cok begenerek yaptim ve yedik. Sizlerede oneririm......


  • MALZEMELER
  • yarim su bardagi eritilmis sogutulmus tereyagi,
  • yarim su bardagi siviyag,
  • yarim su bardagi sut,
  • 3,5 su bardagi un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 limon kabugu rendesi ( illa bir sey eklemem lazim:).
  • ICI ICIN:
  • dovulmus ceviz.
  • SERBETI ICIN:
  • 3,5 su bardagi toz seker,
  • 3 su bardagi su,
  • yarim limon suyu.

  • YAPILISI
  • Oncelikle serbeti icin gereken malzemeleri  bir tencereye alip kaynatin ve sogumaya birakin.
  • Hamur malzemelerinin hepsini karistirip ozlu bir hamur yogurun.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin.
  • Elinizde yada bir masada hafifce acin ( asagidaki resimdeki gibi).
  • Actiginiz hamurun kenarlarina bicakla 4- 5 cizik atin.
  •  Ortasina bol dovulmus ceviz koyup ister yukaridan istersenizde asagidan karsilikli kenarlari kapatin.


  • Bu sekilde hazirladiginiz tum tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
  • Firindan cikan sicak tatlinin uzerine soguk serbetini dokun ve uzerini bir tepsiyle kapatin ( bu islemi genelede tum serbetli tatlilar icin yapiyorum , kizarttiklarim haric . Tatli bu sekidle serbeti cok iyi cekiyor.
  • Soguk servis yapin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder