- MALZEMELER
- yarim su bardagi eritilmis sogutulmus tereyagi,
- yarim su bardagi siviyag,
- yarim su bardagi sut,
- 3,5 su bardagi un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 limon kabugu rendesi ( illa bir sey eklemem lazim:).
- ICI ICIN:
- dovulmus ceviz.
- SERBETI ICIN:
- 3,5 su bardagi toz seker,
- 3 su bardagi su,
- yarim limon suyu.
- YAPILISI
- Oncelikle serbeti icin gereken malzemeleri bir tencereye alip kaynatin ve sogumaya birakin.
- Hamur malzemelerinin hepsini karistirip ozlu bir hamur yogurun.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin.
- Elinizde yada bir masada hafifce acin ( asagidaki resimdeki gibi).
- Actiginiz hamurun kenarlarina bicakla 4- 5 cizik atin.
- Ortasina bol dovulmus ceviz koyup ister yukaridan istersenizde asagidan karsilikli kenarlari kapatin.
- Bu sekilde hazirladiginiz tum tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikan sicak tatlinin uzerine soguk serbetini dokun ve uzerini bir tepsiyle kapatin ( bu islemi genelede tum serbetli tatlilar icin yapiyorum , kizarttiklarim haric . Tatli bu sekidle serbeti cok iyi cekiyor.
- Soguk servis yapin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder