- MALZEMELER
- 1 orta boy karnabahar ( cicekleri ayrilmis iyice yikanmis),
- 2 adet sogan ( irice dogranmis),
- 1 adet tavuk budu,
- 2 litre su,
- 4 dis sarimsak,
- 4 yemek kasigi zeytinyagi,
- 2 yemek kasigi tereyagi,
- 1 yemek kasigi un,
- tuz,
- karabiber,
- 1 limonun suyu.
- YAPILISI
- Cicekleri ayrilmis karnabaharlari , soganlari ve sarimsaklari 4 yemek kasigi siviyagla yaglayin ve bir firin tepsisine koyup her 10 dakikada alt ust edicek sekilde karnabaharlar kizarana kadar pisirin.
- Buyukce bir tencerede bir tavuk budunu 2 litre su, tuz ve karabiberle iyice pisirin.
- Pisen tavugu suyun icinden alip kemiginden cikarin ve tekrar kaynayan suyuna ilave edin.
- Firinlanmis sebzeleride bu suya alip bir el blendiriyla iyice cekin.
- Kucuk bir tavada 2 yemek kasigi tereyaginda bir yemek kasigi unu kavurun ve kaynamakta olan corbaya ilave edip hizlica karistirin.
- Son olarakda bir limon suyunu ekleyip sicak servis yapin.
- Ben servis esnasinda kizimin hosuna gider dusuncesiyle bir yemek kasigi kremayla susledim:).
- Sizde krema yada dereotu kullanabilirsiniz.
- Secenekler hayal gucunuze ve secimlerinize gore degisir:)
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder