- MALZEMELER ( 25 adet patlican, 15 adet biber icin)
- 500-600 gram yagli kiyma ( normalde kuyruk yagida kullanilir ama ben tercih etmiyorum),
- 3 adet sogan ( incecik dogranmis),
- 2-3 adet yesil sivribiber ( ince ince dogranmis),
- 3-4 adet domates ( soyulmus ve incecik dogranmis),
- 2 su bardagi dolmalik pirinc,
- 1 demet maydanoz ( burda olanlar demetin yarisini kullanabilirler ),
- 1 demet taze nane,
- 2 yemek kasigi biber salcasi,
- 1 yemek kasigi domates salcasi,
- 7-8 dis sarimsak ( rendelenmis yada dovulmus),
- tuz,
- 2 tatli kasigi karabiber,
- 2 tatli kasigi pul biber,
- 3 tatli kasigi reyhan,
- 2 yemek kasigi kurunane,
- 1 tatli kasigi kimyon,
- nar eksisi 3-4 yemek kasigi daha cok sevenler fazlada kullanabilirler ( sumak eksisi yada limon suyuda olur),
- yeteri kadar siviyag yada zeytinyagi.
- YAPILISI
- Kuru dolmaliklar ayri ayri kaynar suda 10 dakika haslanir ve suyu suzulur.
- Oncelikle kiyma ve diger malzemeler guzelce harmanlanip 5 dakika iyice yogurulur.
- Kaynatilmis dolmaliklarin icine cok bastirmadan harci konulup dolmalar agiz agiza gecicek sekilde tencerenin dibine yerlestirilir.
- Tum dolmaliklar bitene kadar ayni islem devam ettirilir.( ben patlicanlari ve biberleri ayri tencerelerde pisiriyorum).
- Dizilen dolmalarin uzerine siviyag gezdirilir.
- Orta hareretli ocakta kaynamaya birakilir.
- Kaynamaya baslayinca yarim saat ile 45 dakika arasi pisirilir.
- Pisen dolmalar tek tek bir catal ve kasikla borcama dizilir.
- Suyunu suzme islemi esnasinda dolmalar parcalanmasin diye ben tek tek kendim cikariyorum.
- Sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
iftar için ne yapayım diye düşünürken sen aklıma geldin kevsercim ve sayfanı açar açmaz ekrana bildiğin yapıştım ellerine sağlık kuzummm
YanıtlaSilCanim benim teveccühün :)) bilirsin Ömer beyin favori yemeklerindendir ondan sıklıkla pişiriyoruz:).
SilSevgiler