12 Ağustos 2012 Pazar

Kofteli Ali Nazik

   
  • MALZEMELER
  • 5-6 tane tombul patlican ( 1 kg),
  • yogurt,
  • 3-4 dis sarimsak.
  • KOFTESI ICIN:
  • 500 gram kiyma,
  • 1 adet sogan rendesi,
  • tuz,
  • karabiber,
  • arzu edilirse hazir kofte harcida kullanilabilir,
  • yarim paket kabartma tozu ( kofteyi yumusak ve pufuduk yapiyor),
  • 7-8 tane kiraz domates,
  • 4-5 tane yesil sivri biber,
  • SOSU ICIN:
  • 1yemek kasigi domates salcasi,
  • 2 yemek kasigi tereyagi,
  • 1 cay kasigi pulbiber,
  • yarim cay bardagi su.

  • YAPILISI
  • Patlicanlar kozlenir,
  • Soyulur ve iyice ezilir.
  • Sarimsakli yogurtla karistirilir.
  • Baska yerde koftenin malzemeleri karistirilir ve top top cevizden kucuk parcalar koparilip yuvarlanir.
  • Bir tavada yada kizartma yaginda kizartilir.
  • Arzu ederseniz yaglanmis tepsiye dizip firinin grill ayarindada pisirebilirsiniz.
  • Kofteler yogurtlu patlicanin uzerine dizilir.
  • Biberler kizartilir.
  • Sosu icin tavaya yag ve salca alinir kavrulur.
  • Uzerine pulbiberi isterseniz nanede ekleyebilirsiniz eklenir yarim cay bardagi su ile kaynatilir.
  • Sosu koftelerin uzerine dokulur.
  • Son olarak ise kiraz domatesler tavada arkali onlu cevrilir.
  • Biberleri ve domatesleride koftelerin yanlarina konup sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder