- MALZEMELER
- 5-6 tane tombul patlican ( 1 kg),
- yogurt,
- 3-4 dis sarimsak.
- KOFTESI ICIN:
- 500 gram kiyma,
- 1 adet sogan rendesi,
- tuz,
- karabiber,
- arzu edilirse hazir kofte harcida kullanilabilir,
- yarim paket kabartma tozu ( kofteyi yumusak ve pufuduk yapiyor),
- 7-8 tane kiraz domates,
- 4-5 tane yesil sivri biber,
- SOSU ICIN:
- 1yemek kasigi domates salcasi,
- 2 yemek kasigi tereyagi,
- 1 cay kasigi pulbiber,
- yarim cay bardagi su.
- YAPILISI
- Patlicanlar kozlenir,
- Soyulur ve iyice ezilir.
- Sarimsakli yogurtla karistirilir.
- Baska yerde koftenin malzemeleri karistirilir ve top top cevizden kucuk parcalar koparilip yuvarlanir.
- Bir tavada yada kizartma yaginda kizartilir.
- Arzu ederseniz yaglanmis tepsiye dizip firinin grill ayarindada pisirebilirsiniz.
- Kofteler yogurtlu patlicanin uzerine dizilir.
- Biberler kizartilir.
- Sosu icin tavaya yag ve salca alinir kavrulur.
- Uzerine pulbiberi isterseniz nanede ekleyebilirsiniz eklenir yarim cay bardagi su ile kaynatilir.
- Sosu koftelerin uzerine dokulur.
- Son olarak ise kiraz domatesler tavada arkali onlu cevrilir.
- Biberleri ve domatesleride koftelerin yanlarina konup sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder