- MALZEMELER
- 4-5 adet orta boy patates,
- 2-3 adet salatalik ( burdakiler icin buyuk bir salatalik kafi gelecektir),
- 1 su bardagi yogurt ( civik olmayan ),
- 1 yemek kasigi mayonez ( istege bagli),
- 2-3 dis sarimsak ( rendenin ince yeriyle rendelenmis yada havanda dovulmus),
- bir tutam dereotu ( istege bagli),
- tuz,
- karabiber,
- 2-3 yemek kasigi sizma zeytinyagi.
- YAPILISI
- Patatesler bol suda haslanir, kabuklari soyulur ve bir catalla iyice ezilir ( el blendirida kullanilabilir),
- Salataliklar alacali sekilde soyulur ve rendenin kalin yeriyle rendelenir.
- Patates ve salataliklar birbiriyle karistirilir.
- Diger tarafta yogurt, mayonez, sarimsak, tuz, karabiber ve yag karistirilir.
- Yogurtlu harc patatese eklenir.
- En son ince kiyilmis dereotuda eklenip iyice karistirilir.
- Salatamiz servise hazir:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder