- MALZEMELER
- 6-7 adet somon baligi ( kisi sayisinca kullanmaniz en guzeli. 2-3 parmak kalinliginda kesilmis. Biz derisini soydurtmadan aralarini kestik resimde gordugunuz gibi. Koydugumuz malzemeler arasindan dokulmesin diye boyle bir sey yaptik),
- 1 bas sarimsak ( her baligin arasina 3-4 dis giriyor),
- 1 adet limon ( suyu sikilmis),
- 3-4 yemek kasigi siviyag ( zeytinyagida olur),
- tuz ,
- karabiber,
- uzerine surmek icin 1-2 tatli kasigi mayonez.
- YAPILISI:
- Oncelikle bir limon,tuz karabiber ve siviyag karistirilir.
- Baliklarin arasi kesilir ve hazirladigimiz bu sos heryerine girecek sekilde surulur.
- Her baligin arasina 3-4 dis sarimsak yerlestirilir.
- En son uzerine 1-2 tatli kasigi mayonez surulur aluminyum folyoyla kapatilip onceden isitilmis 200 derecede 10 dakika pisirilir.
- 10 dakikadan sonra folyosu cikartilip bir 10 dakikada iyice kizarana kadar firinda tutulur.
- Sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder