- MALZEMELER
- 1/2 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt,
- 1/2 su bardağı şeker,
- 1 fiske tuz,
- 1 paket kabartma tozu,
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin,
- Aldığı kadar un .
- Ici icin:
- 10-12 adet hurma,
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi,
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (arzu edilirse),
- 1/2 su bardağı isteğe göre fındık ya da ceviz içi.
- Uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi.
- YAPILISI
- Onecelikle hurmalar cekirdeklerlerinden cikartilip bir tavada tereyagi ceviz ve hindistan ceviziyle birlikte kasigin arkasiyla eze eze pisirilir.
- Diger tarafta hamur malzemelerinin hepsini karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ve ortasina ic harcindan konulup elde yuvarliyarak yada istediginiz sekilde kapatilir.
- Uzerine yumurta sarisi surulup onceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirilir.
- Degisik lezzetler ariyan kisiler icin birebir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
bence tereyağ çok yakışacaktır..
YanıtlaSilhurmalı lezzetleri çok severim..
sevgiler
Evet gercekten cok yakisiyor, tesekkurler.
Silsevgiler:)
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, afiyetle yiyin :)
YanıtlaSilSevgler
Sizinde nazik yorumunuz icin tesekkur ederim:).
SilSevgiler