27 Temmuz 2012 Cuma

Hurmali Kurabiye

   Bu tarifi yillar once cok sevdigim Fatma Kileci teyzem'den almistim. Kendisi o kadar hamarat ve becerikliydiki yaptigi hersey cok guzel oluyordu. Annem ne zaman gitse pesinden ayrilmaz bende gider yaptigi herseyin tarifini sormadan edemezdim. Saolsun nasil zarif ve ince bir insandi o kadar sormama bir kere bile suratini eksitmeden  severek tariflerini verdi.. Fatma Teyzecigimin kulaklarinida cinlattiktan sonra tarifimize gecelim.


  • MALZEMELER
  • 1/2 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt,
  • 1/2 su bardağı şeker,
  • 1 fiske tuz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin,
  • Aldığı kadar un .
  • Ici icin:
  • 10-12 adet hurma,
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (arzu edilirse),
  • 1/2 su bardağı isteğe göre fındık ya da ceviz içi.
  • Uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi.

  • YAPILISI
  • Onecelikle hurmalar cekirdeklerlerinden cikartilip bir tavada tereyagi ceviz ve hindistan ceviziyle birlikte kasigin arkasiyla eze eze pisirilir.
  • Diger tarafta hamur malzemelerinin hepsini karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ve ortasina ic harcindan konulup elde yuvarliyarak yada istediginiz sekilde kapatilir.
  • Uzerine yumurta sarisi surulup onceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirilir.
  • Degisik lezzetler ariyan kisiler icin birebir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

4 yorum:

  1. bence tereyağ çok yakışacaktır..
    hurmalı lezzetleri çok severim..

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercekten cok yakisiyor, tesekkurler.
      sevgiler:)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, afiyetle yiyin :)
    Sevgler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde nazik yorumunuz icin tesekkur ederim:).

      Sevgiler

      Sil