Esim gecenlerde alisveristen geldiginde elinde kocaman bir torba limonu gorunce sasirdim. Kara kara dusunmeye basladim ve kollari sivadim:). Her ne kadar yaz olmasada yaz tatlisi olan bu pudingi yaptim.Canim teyzemdende aldigim bu tarifi biraz miktarlarini cogaltarak bu sekilde yapmayi tercih ettim. Eksi ve tatli tadini bir arada sevenler icin cok hafif bir lezzet diye dusunuyorum.
MALZEMELER
2 su bardagi sut,
1 su bardagi limon suyu,
1 su bardagi su,
1+1/2 su bardagi seker (damak tadiniza gore seker miktari degisebilir),
4 kasik misir nisastasi,
3 adet yumurta sarisi,
3 yada 4 adet limon kabugu rendesi (rendenin en ince tarafiyla agiza gelmiyecek sekilde rendelenirse cok guzel oluyor),
bir paket vanilya,
75 gram tereyagi yada margarin.
YAPILISI: Tencereye seker, nisasta, limon kabugu, yumurta sarisi alinir. Uzerlerine sivi malzemeleri konur ve ocaga koymadan once iyice karistirilir. Ocaga alinip muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir(puding piserken evin icini muhtesem bir koku sariyor eminim cok hoslanicaksiniz). Pisen pudinge altini kapattiktan sonra vanilyasi ve margarini eklenir. Iyice karistirilip kaselere bosaltilir ve ilimaya birakilir. Iliyan pudingler dolaba kaldirilir bir kac saat bekledikten sonra servis yapilir. Ben uzerini ince limon dilimleriyle susledim siz kendi zevkinize gore hindistan cevizi v.s ilede susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
agzimin suyu aktiii mimmmm.ellerine saglik cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilKeske yanimda olsanda sana yapsam yedirsem:))ama eminim ki sen daha guzellerini yapiyorsun canim teyzem......
YanıtlaSil