18 Ekim 2011 Salı

Kremali Patates

Kremali patates  Ingilterede'ki adiyla nami diger dauphinoise potatoes ingilizlerin cok sevdigi ve genelde et yemeklerinin yanina yaptiklari bir zeytinyagli yada ara sicak. Damak tadimizin degisik olmasi hasebiyle biz turkler hem kahvaltilarda hemde yemeklerde tuketiyoruz bu guzel kremali patatesi. Icinde krema olunca inanilmaz bir lezzet katiyor patatese. Simdi bu guzel tarife gecelim...

MALZEMELER
1 kg patates( yaklasik 6-7 tane boyutlarina gore),
bir kutu krema (burdakiler 284 gram genellikle),
1 su bardagi sut,
2 su bardagi kasar peyniri rendesi,
tuz,
karabiber.

YAPILISI: Patatesler soyulur ve cok ince sekilde halka halka dogranir . Sut ,krema ve baharatlari karistirilir. Tepsiye bir kat birbirlerinin uzerine hafifce gelicek sekilde patates dizilir ve harcin yarisi dokulur. Uzerine kasarin yarisida serpilir. Ikinci kat patateslerde birinci katin uzerine yerlestirilip harci dokulup onceden isitilmis 180 derecede pismeye birakilir. Uzerleri hafif kizarmaya basladiginda yari kalan kasar peyniri serpilip firin 200dereceye getirilir ve iyice kizarana kadar pisirilir. Arzu ederseniz guzel bir et,tavuk yemeginin yaninda  yada kahvaltilarda servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder