- Malzemeler
- 5 adet yufka
- 4 orta boy patates ( haslanmis),
- 1 buyuk havuc ( haslanmis),
- 3 adet yumurta ( 1 tanesi üzerine surmek icin),
- 200 gram beyaz peynir,
- 200 gram kasar peyniri ,
- 1 demet maydanoz,
- 150 gram eritilmis margarin yada tereyag,
- 1 su bardağı yogurt,
- Yarım cay bardağı siviyag,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pulbiber.
- Yapılışı:
- Patatesler ve havuc birlikte güzelce haslanir suyu suzulup çatalla ezilir.
- İcine tuz karabiber konur.
- Yumurtanın birini üzerine ayırıp diğer tum malzemeleri patatesle havucun icine koyun karıştırın.
- Yufkanın birini serin ve içten bir miktar her yerine gelicek sekilde surun .
- Yukarıdaki resimdeki gibi içten sürdükten sonra ikinci yufka üzerine serilir ve aynı işlem yapılır.
- Bes yufkada ust üste bu sekilde hazırlanır.
- En son rulo yapilir rulo ortadan ikiye bölünür.
- Her bir parca strec filme sarılır dolapta bir kac saat bekletilir.
- Eger hemen kullanmayacaksınız difrizdede sakliyabilirsiniz.
- Dolapta dinlendirdiginiz boregi bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Uzerine yumurta sürülür.
- Arzuya göre kırmızı pulbiber serpilir.
- Onceden isitilmis 200 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder