9 Nisan 2014 Çarşamba

Patatesli Havuçlu Rulo Börek

   Tarif icin Yelda's kitchen' a tesekkurler .....

  • Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 4 orta boy patates ( haslanmis),
  • 1 buyuk havuc ( haslanmis),
  • 3 adet yumurta ( 1 tanesi üzerine surmek icin),
  • 200 gram beyaz peynir,
  • 200 gram kasar peyniri ,
  • 1 demet maydanoz,
  • 150 gram eritilmis margarin yada tereyag,
  • 1 su bardağı yogurt,
  • Yarım cay bardağı siviyag,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pulbiber.

  • Yapılışı:
  • Patatesler ve havuc birlikte güzelce haslanir suyu suzulup çatalla ezilir.
  • İcine tuz karabiber konur.
  • Yumurtanın birini üzerine ayırıp diğer tum malzemeleri patatesle havucun icine koyun karıştırın.
  • Yufkanın birini serin ve içten bir miktar her yerine gelicek sekilde surun .
  • Yukarıdaki resimdeki gibi içten sürdükten sonra ikinci yufka üzerine serilir ve aynı işlem yapılır.
  • Bes yufkada ust üste bu sekilde hazırlanır.
  • En son rulo yapilir rulo ortadan ikiye bölünür.
  • Her bir parca strec filme sarılır dolapta bir kac saat bekletilir.
  • Eger hemen kullanmayacaksınız difrizdede sakliyabilirsiniz.
  • Dolapta dinlendirdiginiz boregi bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  • Uzerine yumurta sürülür. 
  • Arzuya göre kırmızı pulbiber serpilir.
  • Onceden isitilmis 200 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar pişirilir. 

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder