Geçtiğimiz Pazartesi aksamı tamamen doğaçlama yaptıgım böreğin tarifini vermek istiyorum. İcinde taze kırmızı biber ve patatesle hazırladığım bir harç var. Taze kırmızı biberi elimden gelse her yemeğe eklerim o derece seviyorum. Evdeki olan malzemelerinizle sizde kendi harclarinizi hazırlayıp misafirlerinize mis gibi borek seklinde sunabilirsiniz :)....
- Malzemeler
- 6 adet yufka ,
- 6 adet orta boy oatates( haslanmis ve bir çatalla ezilmiş),
- 1 adet buyuk taze kırmızı biber,
- 2 adet kuru sogan,
- 1 cay bardağı siviyag,
- Tuz,
- 1 cay kasığı karabiber,
- 1 tatlı kasığı nane,
- Yarım demet maydanoz ( incecik kıyılmış).
- Böreğin üzerine dökmek icin:
- 1 su bardağı süt,
- Fırına vermeden once :
- 1 yumurta,
- 1 yemek kasığı siviyag,
- 2 yemek kasığı tereyag ( minik minik dogranir ve böreğin üzerine konulur).
- Yapılışı:
- Haslanmis patateslerinizi bir çatalla iyice ezin.
- Tencereye siviyag alıp yemeklik dogranmis soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara minik minik dogradiginiz kırmızı biberi eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Ezilmiş patates, baharat ve maydanoz kuru soğanlara eklenir bir iki defa karıştırdıktan sonra alti kapatılıp soğumaya bırakılır.
- 6 adet yufka ortadan ikiye kesilir.
- Kesilen yufkanın geniş tarafına hazırlayıp soguttugunuz harçtan ince sekilde koyup rulo yapın ve yaglanmis tepsiye ister yuvarlak sekilde isterde benim gibi uzunlamasina yerleştirin.
- Tum malzeme ve yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır.
- Boregi pişirmeden bir kac saat once üzerine her yerine gelicek sekilde sütunu dokun ve dinlendirin.
- Fırına vermeden once yumurta ve siviyagi karıştırıp üzerine dokun tereyaginida kucuk parçalar halinde gelisiguzel böreğin üzerine serpistirin.
- Onceden isitilmis 200 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar oisirin.
- Pisen börekleriniz fırından çıkar çıkmaz elinizle su serpistirin ve üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün dinlensin.
- Arzu ettigini uzunlukta kesip servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder