11 Nisan 2014 Cuma

Patatesli Kol Böreği

    Gunünüz guzel ve mutlulukla geçsin sevgili takipçiler:).
Geçtiğimiz Pazartesi aksamı tamamen doğaçlama yaptıgım böreğin tarifini vermek istiyorum. İcinde taze kırmızı biber ve patatesle hazırladığım bir harç var. Taze kırmızı biberi elimden gelse her yemeğe eklerim o derece seviyorum. Evdeki olan malzemelerinizle sizde kendi harclarinizi hazırlayıp misafirlerinize mis gibi borek seklinde sunabilirsiniz :)....


  • Malzemeler
  • 6 adet yufka ,
  • 6 adet orta boy oatates( haslanmis ve bir çatalla  ezilmiş),
  • 1 adet buyuk taze kırmızı biber,
  • 2 adet kuru sogan,
  • 1 cay bardağı siviyag,
  • Tuz,
  • 1 cay kasığı karabiber,
  • 1 tatlı kasığı nane,
  • Yarım demet maydanoz ( incecik kıyılmış).
  • Böreğin üzerine dökmek icin:
  • 1 su bardağı süt,
  • Fırına vermeden once :
  • 1 yumurta,
  • 1 yemek kasığı siviyag,
  • 2 yemek kasığı tereyag ( minik minik dogranir ve böreğin üzerine konulur).

  • Yapılışı:
  • Haslanmis patateslerinizi bir çatalla iyice ezin.
  • Tencereye siviyag alıp yemeklik dogranmis soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara minik minik dogradiginiz kırmızı biberi eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Ezilmiş patates, baharat ve maydanoz kuru soğanlara eklenir bir iki defa karıştırdıktan sonra alti kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • 6 adet yufka ortadan ikiye kesilir.


  • Kesilen yufkanın geniş tarafına hazırlayıp soguttugunuz harçtan ince sekilde koyup rulo yapın ve yaglanmis tepsiye ister yuvarlak sekilde isterde benim gibi uzunlamasina yerleştirin.
  • Tum malzeme ve yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • Boregi pişirmeden bir kac saat once üzerine her yerine gelicek sekilde sütunu dokun ve dinlendirin.
  • Fırına vermeden once yumurta ve siviyagi karıştırıp üzerine dokun tereyaginida kucuk parçalar halinde gelisiguzel böreğin üzerine serpistirin.
  • Onceden isitilmis 200 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar oisirin.
  • Pisen börekleriniz fırından çıkar çıkmaz elinizle su serpistirin ve üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün dinlensin.
  • Arzu ettigini uzunlukta kesip servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder