Evine her gittiğimizde çat kapı bile olsa yarım saat içinde üç , dört çeşit hazırlar her seferinde bizi şaşırtırdı. Öyle becerikliydiki el açması börekler, kurabiyeler bunun yanında dikiş nakış bir kadının bilmesi gereken ne varsa hepsini en âla derecede yapar ve bunu sunmaktan mutluluk duyardı.
Bunları yazarken gözümün önünden nede güzel geçiyor bir bilse:).
Onun eşsiz tariflerinden bir taneside bu Hurmalı Kurabiyeler. Bana çocukluğumu anımsatan eskileri çokça özleten tarifime geçeyim isterseniz yoksa akşama kadar oturup anılardan konuşabilirim:)))
- Malzemeler
- 1 paket tereyağ,
- 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldığı kadar un,
- İçi için:
- 22-24 adet hurma,
- 1 çay bardağı hindistan cevizi,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- Yarım su bardağından biraz fazla ceviz yada fındık kırığı,
- Üzerine sürmek için :
- 1 yumurta sarısı.
- Yapılışı:
- Öncelikle hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
- Bir tavaya hurmaları alın tahta bir kaşığın tersiyle eze eze çevirmeye başlayın.
- Tereyağını ve hindistan cevizinide ekleyip hurmalar ezilip mis gibi kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-10 dakika kavurun.
- Altını kapattıktan sonra ceviz içlerini ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız Hurmalı iç soğuyunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın içlerine bir miktar koyup kapatın ve yuvarlayın.
- Tüm hamuru bu şekilde tamamlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Bu hamurdan yaklaşık 32-34 tane kurabiye elde ediliyor siz çok fazla derseniz yarı ölçüde yapabilirsiniz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bir çatalın tersiyle şekil verin ve önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Ellerine sağlık kevsercim hurmalı kurabiyeyi çok severim.Sanırım Fatma teyzenin hurmalı kurabiyeyi ikinci defa paylaştığını fark etmedin :) yada çok güzel olduğu için yeniden bir hatırlatayım mı dedin.
YanıtlaSil