- Malzemeler:
- 200 gr erimemiş tereyağı (soğuk)
- 4 yemek kaşığı yoğurt suyu,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık eklenebilir),
- 4 yemek kaşığı mavi haşhaş,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 yumurta sarısı (akı dışına),
- Üzerine dekoratif amaçlı serpmek icin deniz tuzu .
- Yapılışı
- Tereyag bir bıçakla soguk haldeyken dogranir ve diğer malzemelerin hepsiyle karıştırılır.
- Kulak memesi yumusakliginda hamur yapılır ve on dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur bir merdaneyle açılır ( ince olucak bisküvi yapar gibi).
- Hamurdan kurabiye kaliplariyla sekiller çıkarın ve yaglanmis tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Kebap cubuklariyla üzerine delikler acın ben yukarıdaki resimde oldugu gibi yaptım cok cici oldular.
- Üzerine yumurta aki surulup deniz tuzu dökülür ve onceden isitilmis 200 derecelik fırında yaklasik 20 dakika kadar pişirilir.
- Pisen kurabiyeler soguyunca bir kurabiye kutusuna konur uzun süreli bekleyebilir .
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder