9 Nisan 2014 Çarşamba

Yemişli ( Zengin) Pilav

Hayırlı sabahlar 😊
Günümüze icerigi zengin bir pilav tarifiyle başlayalım. Geçenlerde bir tv programindada buna benzer bir pilav yapılmıştı . Ben sevdigim bir arkadasımda yemiş ve beğenmiştim . Hafta sonuda misafirlerim gelicegini öğrenir öğrenmez yapma kararı aldım. İcinde bir cok yemiş, tavuk ve sebze var. Farklı lezzetleri sevenler icin ideal..


  • Malzemeler 
  • 1 bütün tavuk ( 1 adet kuru sogan ve bol karabiberle haslanmis),
  • 2,5 su bardağı baldo pirinc,
  • 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2 adet orta boy havuc ( minik dogranmis),
  • 1 su bardağı haslanmis bezelye,
  • 1 cay bardağı arpa sehriye,
  • 1 cay bardağı Antep fıstığı,
  • 1 cay bardağı iri ceviz,
  • 1 cay bardağı badem ( pistikten sonra icine ve üzerini süslemek icin),
  • Bir kucuk paket kuş uzumu,
  • 1 yemek kasığı yenibahar,
  • 1 tatlı kasığı tarcin,
  • 1 cay kasığı karabiber,
  • Tuz,
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu ( benim pirincim suyu cok çekti siz kendi pirincimize göre su miktarınızı ayalayabilirsiniz),
  • 3 yemek kasığı tereyag,
  • 2-3 yemek kasığı siviyag.

  • Yapılışı:
  • Tavuk yukarda açıklamasını yaptıgım sekilde haslanir . 
  • Pilavı yapicaginiz tencereye tereyag ve siviyag alınır.
  • Yemeklik dogranmis soğanlar bes dakika kadar kavrulur.
  • Ardından havuçları eklenir bir bes dakika daha kavrulur.
  • Arpa sehriyeleri eklenir hafif rengi donene kadar kavrulmaya devam edilir. 
  • Kuş uzumu, Antep fıstığı, ceviz eklenir.
  • Tuz ve baharatlari konulur.
  • Pirincide eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Yaklasik 5 dakika kavurduktan sonra tavuk suyu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Ocaktan almaya bes dakika kala bezelyeyi ve bademi ekleyin suyunu iyice çekmesini sağlayın.
  • Suyunu iyice çeken pilav altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
  • Hasladiginiz tavuğu güzelce didin.
  • Dinlenmiş pilavı servis tabağınıza alıp üzerine tavuk parçalarını ve süslemek icin bademleri koyun. 
  • Sıcak servis yapmanız onerimdir.
  • Değişik bir cok malzemeyi icinde barındıran bu pilav farklı ve tavuk suyuyla cok leziz oluyor. 
  • Sizde ozel bir aksam yemeğinde yada günlerinizde ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Ellerine saglik gercektende zenginmis pilavin.Yalniz bence bademler eklenmeden once sicak suda kabugu cikarilip hafif kavrulup eklenseydi diye dusundum ;)selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Evet teyze'cim olabilir ama asıl tarifinde bu sekilde ama isteyen o sekildede yapabilir:) yorum sizlere kalmis yani....
    Selamlar

    YanıtlaSil