Günümüze icerigi zengin bir pilav tarifiyle başlayalım. Geçenlerde bir tv programindada buna benzer bir pilav yapılmıştı . Ben sevdigim bir arkadasımda yemiş ve beğenmiştim . Hafta sonuda misafirlerim gelicegini öğrenir öğrenmez yapma kararı aldım. İcinde bir cok yemiş, tavuk ve sebze var. Farklı lezzetleri sevenler icin ideal..
- Malzemeler
- 1 bütün tavuk ( 1 adet kuru sogan ve bol karabiberle haslanmis),
- 2,5 su bardağı baldo pirinc,
- 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2 adet orta boy havuc ( minik dogranmis),
- 1 su bardağı haslanmis bezelye,
- 1 cay bardağı arpa sehriye,
- 1 cay bardağı Antep fıstığı,
- 1 cay bardağı iri ceviz,
- 1 cay bardağı badem ( pistikten sonra icine ve üzerini süslemek icin),
- Bir kucuk paket kuş uzumu,
- 1 yemek kasığı yenibahar,
- 1 tatlı kasığı tarcin,
- 1 cay kasığı karabiber,
- Tuz,
- 4,5 su bardağı tavuk suyu ( benim pirincim suyu cok çekti siz kendi pirincimize göre su miktarınızı ayalayabilirsiniz),
- 3 yemek kasığı tereyag,
- 2-3 yemek kasığı siviyag.
- Yapılışı:
- Tavuk yukarda açıklamasını yaptıgım sekilde haslanir .
- Pilavı yapicaginiz tencereye tereyag ve siviyag alınır.
- Yemeklik dogranmis soğanlar bes dakika kadar kavrulur.
- Ardından havuçları eklenir bir bes dakika daha kavrulur.
- Arpa sehriyeleri eklenir hafif rengi donene kadar kavrulmaya devam edilir.
- Kuş uzumu, Antep fıstığı, ceviz eklenir.
- Tuz ve baharatlari konulur.
- Pirincide eklenip kavurmaya devam edilir.
- Yaklasik 5 dakika kavurduktan sonra tavuk suyu eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Ocaktan almaya bes dakika kala bezelyeyi ve bademi ekleyin suyunu iyice çekmesini sağlayın.
- Suyunu iyice çeken pilav altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
- Hasladiginiz tavuğu güzelce didin.
- Dinlenmiş pilavı servis tabağınıza alıp üzerine tavuk parçalarını ve süslemek icin bademleri koyun.
- Sıcak servis yapmanız onerimdir.
- Değişik bir cok malzemeyi icinde barındıran bu pilav farklı ve tavuk suyuyla cok leziz oluyor.
- Sizde ozel bir aksam yemeğinde yada günlerinizde ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Ellerine saglik gercektende zenginmis pilavin.Yalniz bence bademler eklenmeden once sicak suda kabugu cikarilip hafif kavrulup eklenseydi diye dusundum ;)selamlar...
YanıtlaSilEvet teyze'cim olabilir ama asıl tarifinde bu sekilde ama isteyen o sekildede yapabilir:) yorum sizlere kalmis yani....
YanıtlaSilSelamlar