8 Nisan 2014 Salı

Çikolatalı Mozaik Pasta

  Kolayca yapabileceğiniz içindeki malzemeleri zevkinize göre değiştirebileceginiz hafif bir tatlı...


  • Malzemeler:
  • 1 paket hazır kakaolu puding ( üzerindeki tarifden yarım bardak fazla daha süt konur ben 4 su bardağı kullandım),
  • 2  paketten biraz az  pötibör bisküvi ( pudinginizin kıvamına göre biskuviyi ayarlamanız daha dogru),
  • 80 gram Sutlu yada bitter cikolata,
  • 80 gram beyaz cikolata,
  • 8-10 adet kuru kayısı,
  • 1 portakal yada limon kabuğu rendesi,
  • Arzuya göre ceviz yada fındık kırığı.

  • Yapılışı:
  • Puding paketin üzerinde olan tarifden yarım bardak daha fazla süt konur ve pişirilir.
  • Pisen puding sogutulur.
  • İyice soğuyan pudinge biskuvileri kirin.
  • Sonra sırasıyla minik minik dogranmis çikolatalar, kuru kayısı ve fındık kırığı konur karıştırılır.
  • Portakal yada limon kabuguda konur karıştırılır ve buton kek kalıbının dibine strec film serilir. 
  • Hazırladığınız karışım dökülür kenarlardan sarkan strec film pudingin üzerine kapatılır. 
  • Dolaba koyup dondurulur.
  • Servis yapmadan 15-20 dakika once çıkarılır.
  • Kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder