- Malzemeler:
- 1 paket hazır kakaolu puding ( üzerindeki tarifden yarım bardak fazla daha süt konur ben 4 su bardağı kullandım),
- 2 paketten biraz az pötibör bisküvi ( pudinginizin kıvamına göre biskuviyi ayarlamanız daha dogru),
- 80 gram Sutlu yada bitter cikolata,
- 80 gram beyaz cikolata,
- 8-10 adet kuru kayısı,
- 1 portakal yada limon kabuğu rendesi,
- Arzuya göre ceviz yada fındık kırığı.
- Yapılışı:
- Puding paketin üzerinde olan tarifden yarım bardak daha fazla süt konur ve pişirilir.
- Pisen puding sogutulur.
- İyice soğuyan pudinge biskuvileri kirin.
- Sonra sırasıyla minik minik dogranmis çikolatalar, kuru kayısı ve fındık kırığı konur karıştırılır.
- Portakal yada limon kabuguda konur karıştırılır ve buton kek kalıbının dibine strec film serilir.
- Hazırladığınız karışım dökülür kenarlardan sarkan strec film pudingin üzerine kapatılır.
- Dolaba koyup dondurulur.
- Servis yapmadan 15-20 dakika once çıkarılır.
- Kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder