- MALZEMELER
- 15-20 adet dolmalik patlican ( 2 kg tekabul etti, icleri oyulmus tuz ve karabiberle ovulmus),
- 500 gram kusbasi et ( cok minik sekilde kiyilmis),
- 2 adet orta boy kuru sogan ( incecik yemeklik dogranmis ),
- 5-6 adet yesil biber ( minnacik dogranmis),
- 4-5 adet domates ( kabuklari soyulmus ve kucuk kucuk dogranmis),
- yarim su bardagi siviyag yada zeytinyagi,
- 1 demet maydanoz,
- arzuya gore taze reyhan ve taze nanede koyabilirsiniz.
- 2 su bardagi dolmalik pirinc,
- 1 yemek kasigi kuru nane,
- 1 yemek kasigi reyhan,
- 1 cay kasigi kimyon,
- 1 tatli kasigi karabiber,
- 1 tatli kasigi kirmizi pulbiber,
- 1 yemek kasigi domates salcasi,
- 1 yemek kasigi biber salcasi,
- yarim cay bardagi nar eksisi,
- yeteri kadar tuz.
- dolmalarin agzina kapatmak icin 4-5 adet domates.
- YAPILISI:
- Oncelikle patlicanlar guzelce oyulur ve icleri doldurulana kadar suda bekletilir ( suya biraz limon yada nar eksisi koyarsaniz daha guzel olur).
- Kusbasi etler cok minik sekilde bicakla kiyilir.
- Diger tum malzemelerle birlikte guzelce yogrulur.
- Suda bekletilen patlicanlar tuz ve karabiberle ovulur.
- Hazirladigimiz ic malzemesi patlicanlarin icine doldurulur.
- Doldururken kesinlikle cok bastirarak sikistirmayiniz.
- Yoksa dolmanin ici pismez.
- Doldurugumuz patlicanlarin uzerine ince ince dildigimiz domatesleri sikistirin ve tencerenin icine diklemesine yerlestirin.
- Uzerine bir tabak yerlestirin dolmalarin iclerinin cikmamasi ve duzgun sekilde pismesi icin.
- Dolmalarin 1 parmak asagisinda tencereye kaynamis su koyun ve altini acarak kaynamaya birakin.
- Kaynayan dolmanin altini kisip kisik ateste iyice yumusayip pisene kadar bekletin.
- Pisen dolmanizi dikkatli bir sekilde suyun icinden bir borcama cekin.
- Suyun icinde kalan dolma her zaman lapa olur unutmayin.
- Sicak sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder