30 Kasım 2012 Cuma

Baharatli Kanatli Pilav

    Degisik bir lezzet denemek isteyenler icin ..........


  • MALZEMELER
  • 1kg tavuk kanat,
  • 2-3 adet kuru sogan ( cok ince ve minik dogranmis),
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • 2 yemek kasigi tereyagi ( arzu edilirse),
  • 2 su bardagi pilavlik pirinc ( ilik suda bir kasik tuz ve bir kasik sekerle bekletilmis, yada sicak suda iyice yikanmis),
  • yeteri kadar su,
  • tuz,
  • 2 tatli kasigi kori,
  • 1 tatli kasigi yenibahar,
  • 1 cay kasigi iri kirilmis karabiber,
  • bol maydanoz.

  • YAPILISI
  • Oncelikle tavuk kanatlarini yapismaz bir tencereye alip kizarana kadar kavurun.
  • Siviyagini yada arzuya gore tereyagini ve soganini koyup kavurmaya devam edin.
  • Soganlar pembelesince pirincini ekleyin, en son maydanoz haric tum baharatlarinida koyup bir kac dakika kavurun.
  • Kavrulan pirince yeteri kadar su ilavesiyle ( ben genelde 1 bardak pirince 1,5 bardak su koyarim) kaynamaya birakin.
  • Kaynamaya baslayan pilavin altini iyice kisip tum suyunu cekmesini bekleyin.
  • Pilav pistikten sonra iyice demlendirin.
  • Servis yapmadan once bol kiyilmis maydanozla susleyin.
  • Ilk sicakligi gectikten sonra servis yapmanizi oneririm.
  • Icinde tavuk kanatlarida olmasi hasebiyle bir ana yemek seklinde tuketilebilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder