- MALZEMELER
- Hamuru:4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 100g erimiş tereyağı
- 1 yumurta
- Ici icin:
- 250g dövülmüş ceviz
- ayrıca:3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
- 150g eritilmiş kızgın tereyağı
- Serbeti Icin:
- 5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- YAPILISI:
- Oncelikle hamur malzemelerinin hepsini karistirip pogaca hamuru kivaminda bir hamur elde edin ve 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlendirdiginiz hamuru oncelikle uc parcaya bolun sonra her bir parcayi 16 yada 18 parcaya ayirin.
- Elinizle hamurlari yuvarlayin ve teker teker bir yemek tabagi buyuklugunde acin.
- Actiginiz hamurlari aralarina bolca nisasta serperek 16 yada 18 parcayi ust uste koyun.
- En ustundeki yufkaya nisasta serpmeyin. Boylelikle 16' li yada 18'li 3 grup elde edin.
- Hamuru yuvarlak bir tepsi buyuklugunde acin( 16 'li yada 18'li hamuru bir anda hep beraber aciyoruz).
- Yaglanmis tepsiye birinci 16'lik yada 18'lik hamur grubunu yerlestirin ve uzerine cevizin yarisini serpin.
- Ikinci gurubuda bu sekilde acip cevizin uzerine yerlestirin ve kalan cevizide bu hamurun uzerine serpin.
- Son kalan hamur grubunuda acip en uste yerlestirin.
- Yufkalari baklava dilimi seklinde kesin ve erittiginiz kizgin yagi her tarafina degecek sekilde dokun.
- Onceden isitilmis 200 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikan baklava hamurunu iyice sogutun.
- Serbet ilik baklava soguk olacak sekilde serbetini gezdirin.
- 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
- Tarif icin portakal agacina tesekkurler:))...
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder