Nerden biliyorsun Kevser diyenler olabilir ( cunki uzun zamandir diyetteyim:) bir cay kasigi kadar pastanin ucundan tadina baktim.Eger diyette olmasam herhalde bende bu guzel pastayi yiyenlerin arasinda olurdum . Herkesin begendigini umuyor ve tarifime geciyorum.
- MALZEMELER
- Alt Tabani Icin:
- 1 paket yulafli biskuvi,
- 2-3 yemek kasigi tereyagi ( eritilmis),
- 1 limon kabugu rendesi.
- Kabakli Kati Icin:
- 2 kg balkabagi,
- 1,5 su bardagi toz seker,
- 5-6 tane karanfil ( karanfil kabaga cok guzel hos bir tad veriyor),
- bir paket petibor biskuvi ( soguduktan sonra icine konuluyor).
- 1 cay bardagi ceviz ) istenilen buyuklukte dogranmis ).
- Muhallebili Kati icin:
- 1,5 su bardagi sut,
- 1 yemek kasigi ( tepeleme ) un,
- 1 yemek kasigi ( tepeleme) nisasta,
- yarim su bardagi toz seker,
- 1 yemek kasigi ( tepeleme) labne peyniri.
- Uzerine Suslemek Icin:
- 1 su bardai kadar iri dogranmis ceviz.
- YAPILISI
- Oncelikle kabaklar buyukce bir tencereye alinip sekeri ve karanfilleri eklenir kisik ateste iyice yumusayana kadar pisirilir. Bizim burdaki kabaklar cok sulandigindan su eklemiyorum yanliz siz kabaginizin turune gore 5-6 yemek kasigi kadar su ilavesiyle pisirebilirsiniz.
- Pisen kabaklari tencereden karanfilleri secerek cikarip kasikla ezin ( robot kullanmayin cok sulanir).
- Ezdiginiz kabaklarin icine bir paket petibor biskuviyi kirin.
- Cevizlerini de ilave edip iyice karistirin ve bir kenarda bekletin.
- Muhallebimiz icin tum malzemeleri peynir haric cigden karistirip ocaga alin ve pisirin.
- Pisirip ilk sicakligi cikan muhallebiye labne peynirini katip 2 dakika kadar dusuk ayarda cirpin.
- Pastamizin en alt tabani icin bir paket yulafli biskuviye eritip soguttugunuz tereyagini ve limon rendesini katip iyice yogurun.
- 26 cm'lik kelepceli kalibin dibine yagli kagit kesip yerlestirin ve uzerine yulafli biskuvi tabanini iyice elinizin iciyle bastirarak yerlestirin ve dolapta yaklasik yarim saat kadar dinlendirin.
- Uzerine ikinci kat olarak kabakli harcin yarisini dokun ve kasigin arkasiyla duzeltin.
- Ucuncu kat olarak kabaklarin uzerine muhallebinin hepsini dokun.
- En ust kat icin ise kalan kabaklari bir yemek kasigi yardimiyla yavas yavas muhallebinin uzerine yerlestirin.
- Bu islemi yaparken dikkatli olun ki kabaklarla muhallebi birbirine karismasin.
- En son dolaba koymadan once bolca ceviz serpin ve en az bir kac saat dinlendirin.
- Dinlenen pastanizi sicacik bir cay esliginde sunabilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Harika görünüyor, bende denemeyi düşünüyorum tarifinizi, ellerinize sağlık, Sevgiler...
YanıtlaSilCok tesekkurler :) ins begenirsiniz:).
YanıtlaSilSevgiler