11 Aralık 2012 Salı

Damla Sakizli Kurabiye

    Evde damla sakizi olupta farkli tarifler denemek isterseniz siddetle oneririm. Allahim evde biraktigi kokusu tarif edilmez. Bende damla sakizindan neler yapabilirim diye dusunurken internette bir cok siteden arastirma yapip kendime en yakin olanini sectim ve denedim. Tarif icin lezzetyolu.com'a tesekkur ediyorum.


  • MALZEMELER
  • Bir paket tereyag yada margarin ( eritilmis ve sogutulmus),
  • 2 yumurta,
  • 2 paket nisasta ( bugday, misir fark etmez),
  • yarim su bardagi un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1su bardagi pudra sekeri,
  • 1 tatli kasigi dovulmus damla sakizi,
  • Ayrica uzerine serpmek icin bol pudra sekeri.
  • YAPILISI
  • Eritilmis ve sogutulmus tereyagina yumurtalarini ve pudra sekerini koyup karistirin.
  • Diger malzemelerini un haric ilave edip tekrar karistirin.
  • Ununu yavas yavas ekleyin, damla sakizinida koyup hamuru guzelce toparlayin.
  • Damla sakizini nasil dovucem diyenler icin kucuk bir ip ucu, damla sakizlarini onceden buzluga 10 dakika kadar koyup cikardiginizda kolaylikla dovebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yaglanmis tepsiye aralikli dizin.
  • Bir catalla uzerlerine hafifce bastirin ve sekil verin.
  • Onceden isitilmis 170 derecelik firinda hafif pembelesene kadar yaklasik 20-30 dakika arasinda pisirin.
  • Benim firinimda 20 dakikada pisti.
  • Kurabiyeler firindan cikip hafif ilindiginda uzerlerine bolca pudra sekeri serpin.
  • Mis gibi kokan agizda hos bir lezzet birakan  ve uzun sure bayatlamayan kurabiyeleriniz hazir:)

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder