- MALZEMELER
- Bir paket tereyag yada margarin ( eritilmis ve sogutulmus),
- 2 yumurta,
- 2 paket nisasta ( bugday, misir fark etmez),
- yarim su bardagi un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1su bardagi pudra sekeri,
- 1 tatli kasigi dovulmus damla sakizi,
- Ayrica uzerine serpmek icin bol pudra sekeri.
- YAPILISI
- Eritilmis ve sogutulmus tereyagina yumurtalarini ve pudra sekerini koyup karistirin.
- Diger malzemelerini un haric ilave edip tekrar karistirin.
- Ununu yavas yavas ekleyin, damla sakizinida koyup hamuru guzelce toparlayin.
- Damla sakizini nasil dovucem diyenler icin kucuk bir ip ucu, damla sakizlarini onceden buzluga 10 dakika kadar koyup cikardiginizda kolaylikla dovebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip yaglanmis tepsiye aralikli dizin.
- Bir catalla uzerlerine hafifce bastirin ve sekil verin.
- Onceden isitilmis 170 derecelik firinda hafif pembelesene kadar yaklasik 20-30 dakika arasinda pisirin.
- Benim firinimda 20 dakikada pisti.
- Kurabiyeler firindan cikip hafif ilindiginda uzerlerine bolca pudra sekeri serpin.
- Mis gibi kokan agizda hos bir lezzet birakan ve uzun sure bayatlamayan kurabiyeleriniz hazir:)
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder