- MALZEMELER
- 1 paket kuru maya,
- 1 cay bardagi ilik su,
- 1 cay bardagi sut,
- 2-3 tatli kasigi toz seker,
- 1 tatli kasigi tuz,
- 1 cay bardagi siviyag,
- alabildigi kadar un.
- Sosu icin:
- 1 yemek kasigi salca,
- 1 yemek kasigi ketcap,
- 1 yemek kasigi yogurt,
- 2 yemek kasigi siviyag,
- 1 tatli kasigi kekik,
- 1 cay kasigi reyhan,
- karabiber.
- Ust malzemesi icin:
- 3-4 tane sosis ( dogranmis)
- 1 parmak sucuk ( ince ince dogranmis ),
- salam ( arzu ettiginiz miktarda),
- 1 tane carliston biber ( halka seklinde dogranmis),
- 1 adet kirmizi biber ( halka seklinde dogranmis),
- 1 kase kasar peyniri,
- 1 cay bardagina yakin yesil zeytin,
- arzu edilirse ince dilimlenmis mantar,
- 1 adet ince dogranmis domates.
- YAPILISI
- Oncelikle maya ve sekeri suyla eritip diger malzemelerini ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
- Hamurun uzerini ortup bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru az yaglanmis yuvarlak bir tepsiye ( 36 cm capinda) elinizle yayin.
- Hamur yagli oldugundan ortaya toplanicaktir ama israrla elinizle yayarsaniz istediginiz sekli alir.
- Diger bir tarafta sos malzemlerinin hepsini karistirip hamurun uzerine surun.
- Ust malzemelerini sirasiyla salam. sosis, sucuk sonrasinda biberleri, zeytin, mantar ve domatesinide yerlestirin.
- En ustune kasar peyniri rendesinide serpip yaklasik 30 dakika kadar bekletin sonrasinda onceden isitilmis 180 derecelik firinda kasarlari iyice kizarip pisene kadar bekleyin.
- Firindan cikan sicak pizzanizi dilimleyip servis yapin.
- Hamur ve sos malzemelerini canim teyzem hulyalilezzetler'den aldim.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder