25 Aralık 2012 Salı

Karisik Pizza ( Ev Yapimi)

    Sicacik yumusacik pufur pufur bir pizzaya ne dersiniz:). Yapimi kolay ama bir o kadar lezzetli ic malzemelerini kendi isteginizle degistirebileceginiz pizzamiz icin gereken malzemelere gecelim....


  • MALZEMELER
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 cay bardagi ilik su,
  • 1 cay bardagi sut,
  • 2-3 tatli kasigi toz seker,
  • 1 tatli kasigi tuz,
  • 1 cay bardagi siviyag,
  • alabildigi kadar un.
  • Sosu icin:
  • 1 yemek kasigi salca,
  • 1 yemek kasigi ketcap,
  • 1 yemek kasigi yogurt,
  • 2 yemek kasigi siviyag,
  • 1 tatli kasigi kekik,
  • 1 cay kasigi reyhan,
  • karabiber.
  • Ust malzemesi icin:
  • 3-4 tane sosis ( dogranmis)
  • 1 parmak sucuk ( ince ince dogranmis ),
  • salam ( arzu ettiginiz miktarda),
  • 1 tane carliston biber ( halka seklinde dogranmis),
  • 1 adet kirmizi biber ( halka seklinde dogranmis),
  • 1 kase kasar peyniri,
  • 1 cay bardagina yakin yesil zeytin,
  • arzu edilirse ince dilimlenmis mantar,
  • 1 adet ince dogranmis domates.
  • YAPILISI
  • Oncelikle  maya ve sekeri suyla eritip diger malzemelerini ekleyip yumusak bir hamur elde edin.
  • Hamurun uzerini ortup bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru az yaglanmis yuvarlak bir tepsiye ( 36 cm capinda) elinizle yayin.
  • Hamur yagli oldugundan ortaya toplanicaktir ama israrla elinizle yayarsaniz istediginiz sekli alir.
  • Diger bir tarafta sos malzemlerinin hepsini karistirip hamurun uzerine surun.
  • Ust malzemelerini sirasiyla salam. sosis, sucuk sonrasinda biberleri, zeytin, mantar ve domatesinide yerlestirin.
  • En ustune kasar peyniri rendesinide serpip yaklasik 30 dakika kadar bekletin sonrasinda onceden isitilmis 180 derecelik firinda kasarlari iyice kizarip pisene kadar bekleyin.
  • Firindan cikan sicak pizzanizi dilimleyip servis yapin.
  • Hamur ve sos malzemelerini canim teyzem hulyalilezzetler'den aldim.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder